Kutter 110 millioner - mesker seg på herskapelig spahotell

Ifølge sakspapirene til NTNU-styret foreslår Gunnar Bovim i kjølvannet av fusjonen et effektiveringskutt på 80 millioner i løpet av 2017, og 30 millioner i 2018.

Publisert Sist oppdatert

På NTNU-styrets møteinnkalling denne uken er det holdt av et eget punkt der budsjettrammene for 2017 skal diskuteres. Ifølge Khrono vil kuttene gå hardest utover tre fakulteter, i tillegg til sentraladministrasjonen og IT-avdelingen.

Fakultet for medisin og helsevitenskap må kutte mest, med nesten 11 millioner ifølge Khrono. Videre må også Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (7,61 mill) og Fakultet for ingeniørvitenskap (5,38 mill), kutte kraftig.

Torsdag møtes NTNU-styret på vakre Hovde Gård i Brekstad. Den gamle husmorskolen er omgjort til hotell, med slagordet «en liten smak av himmelen». Hotellet huser egen spa-avdeling, flere luksuriøse suiter og en rikholdig frokostbuffet. Gården regnes for å være et av landets flotteste steder å holde kurs og seminarer - og prisen er nok deretter.

NTNU-ledelsen ønsker, ifølge Universitetsavisa, å ta kontroll over andelen av innsparingene i 2017 fordi: - «antallet administrative årsverk har så langt ikke blitt færre.» - «utviklinga i norsk økonomi kan føre til mindre bevilgninger over statsbudsjettet.» - «Det er hensiktsmessig å gjøre dette samtidig med organisasjonsendringene i kjølvannet av fusjonen.»

Hva som kommer ut av torsdagens styremøte venter å se. For mens konsekvensene av de foreslåtte kuttene forblir uvisse, vil nok oppholdet på Hovde Gård være tilfredstillende for de innvidde.

Powered by Labrador CMS