Nxworries – Yes Lawd!

Flytende og behagelig, rått og sexy.

Publisert Sist oppdatert

Duoen Nxworries, bestående av Knxwledge og Anderson .Paak, slapp på slutten av fjoråret en EP navngitt Nxworries, som inneholdt seks låter i en velfungerende miks av soul og hiphop. Duoen hadde ikke gitt lyd fra seg om mer samarbeid, men i sommer kom heldigvis gladnyheten om at vi hadde et 19-spors album i vente. Yes Lawd! ble sluppet fredag 21. oktober, og EP-ens beste låter, «Suede» og «Link Up», er også med på den nyslupne fullengderen.

Stones Throw Records må ha vært det perfekte plateselskapet for dette albumet, ikke bare grunnet Knxwledges jazzinspirerte beats, men også hans tydelige inspirasjon fra andre artister på samme selskap, som Madlib og J Dilla. Knxwledges signaturelementer i kombinasjonen med Anderson .Paaks unike stil, har gitt oss en plate med et helt eget lydbilde, spekket med behagelige, småhypnotiske beats, rå vokal og grove tekster. Det er melodisk, kult, og ikke minst sexy.

Låtene som tilsynelatende kanskje ikke har så stor sammenheng, klarer fortsatt å styrke hverandre og utgjøre et helhetlig lydbilde. Tekstene føles ekte, følelsesladde og menneskelige, blant annet fordi de omhandler både myk kjærlighet og aggressivitet. Låtene gir deg ofte to opplevelser samtidig, fra det behagelige og myke til det hardtslående og grove.

De to artistenes rå talenter slått sammen fører til musikk som gjør det nesten umulig å sitte i ro. Låter som «Lyk Dis», «Get Bigger/Do U Love» og nevnte «Suede» og «Link Up», gir blant annet vibber som passer på alt fra fest, til tur, og til slappe søndager i senga. Dette er musikk som fortjener å komme fram i verden.

Powered by Labrador CMS