Fortsetter som NTNU-rektor

I dag ble det kjent at styret ved NTNU ansatte Gunnar Bovim som rektor for en ny fireårsperiode.

Publisert Sist oppdatert

Åremålet til Bovim går ut 1. august i 2017, men allerede nå er det klart at han slipper å flytte ut fra rektorkontoret, skriver Adresseavisen.

Bovim ble ansatt som rektor på NTNU 6. desember 2012, og tiltrådte 1. august 2013. Dermed har Bovim vært rektor i snart fire år, som er antall år stillingen som rektor tradisjonelt lyses ut for.

Alle eggene i én kurv

Fusjon har vært et av de største stikkordene i Bovims karriere som rektor. I løpet av hans åremål har NTNU fusjonert med Høgskolene i Gjøvik, Ålesund og Sør-Trøndelag, og debatten om et samlet campus i Trondheim har vært sentral.

Se video av Gunnar Bovim på sin første dag som rektor.

I tillegg til annonseringen av rektorstillingen, gjorde NTNU-styret i dag det formelle vedtaket om at campus skal samles i aksen Gløshaugen, Elgeseter og St. Olavs Hospital på Øya.

Nå er det altså ingen tvil om at campus Dragvoll kommer til å legges ned. Om vedtaket vil ha noen innvirkning på de som studerer der i dag, er derimot ukjent.

Den nye viserektoren i Ålesund også offentliggjort

Ny viserektor ved NTNU i Ålesund blir Annik Magerholm Fet, i dag direktør for NTNU Bærekraft.

De andre topplederstillingene i det fusjonerte NTNU skal snart lyses ut, og det samme gjelder lederstillingene på instituttnivå.

Powered by Labrador CMS