Veiarbeid i Dybdahls veg går mot slutten

Trondheims travleste buss-strekning har lenge vært hemmet av arbeidet utført i Miljøpakkens navn. Etter to år med veiarbeid får normal trafikk igjen snart tilgang.

Publisert Sist oppdatert

Særlig de som pendler til Dragvoll har nok merket byggeprosjektet som nå har pågått siden 2015 på kroppen.

– Vi regner med åpning i månedsskiftet, eller starten på desember, sier overingeniør Agnar Gram i Trondheim kommune til Adressa.

Massiv opprustning

Adressa melder at om lag 400 busser fra ATB, Nettbuss og Værnesekspressen passerer strekningen daglig. Sammen med dem skal nå ca. 6000 bilister få fri tilgang til Dybdahls veg mellom Lerkendal og Moholt.

Å skjerme vegens naboer var opprinnelig motivet for å påbegynne arbeidet i februar 2015. Nå, etter opprustning av veien, innstalering av støyskjermere, og ny sykkelvei til en samlet sum av 90 millioner kroner, er dette forhåpentligvis oppnådd.

Gleder seg til ferdigstillelse

Veien har lenge kun vært tilgjengelig for kollektivtrafikk, og er godt kjent for alle som pendler med ATB opp til Dragvoll. En av disse er politisk økonomi-student Eira Cornelia Harvik-Wright. Hun tar daglig bussen gjennom veiarbeidet, og er godt fornøyd med at det nå er ferdig.

– Nå som de har kommet så langt er det jo ikke veldig problematisk, men jeg husker i fjor vinter, da bussene til tider slet ordentlig med å komme seg opp. De har jo holdt på siden før jeg flyttet til Trondheim for å studere, så det skal bli fint når det endelig er ferdig, sier hun.

Powered by Labrador CMS