Radio Revolt - årets siste spillelisteoppdatering

2016 nærmer seg slutten, og vi presenterer her årets siste nykommere på våre lister.

Tekst: Musikkredaksjonen

Colin John – «Jewels»

Colin John, 17 år fra Sandvika, slapp tidligere i år sin debutsingel «Gylden», og «Jewels» beviser at denne unge mannen er man pent nødt til å følge med på i tida som kommer. Denne gangen synger han på engelsk, men «Lars Beckstrøm møter Dylan»-lydbildet er stadig med. Drivende gitarer, lekre melodilinjer og rockekoringer – fett! Låta er forøvrig produsert av Andrew Murray, kjent fra Lovespeake og BAYA.

– Even Steine

Bearson – «One step at a time» (feat. Natalola)

Oslo-gutten Jakob Bjørn-Hansen slipper stadig nye feel-good-singler fra LA. Hos Next Wave Records er han i godt selskap, her finner man blant annet Jerry Folk fra Oslo, samt mange andre dominerende pop-navn. Radiovennlig musikk? Why the fuck not!

– Håvard Bjørkøy

Elida Høgalmen – «The End»

Det kommer mye bra fra Bergen nå om dagen, men Elida Høgmoen skiller seg ut. Førstesingelen «The End» trekker lytteren inn i hennes melankolske og såre univers. Vokalen alene bærer låta på brede skuldre, og det lyder så vakkert. Det enkle er faktisk ofte det beste, og Høgmoen er et friskt pust i jungelen av støy.

– Katrine Andresen

Vulfpeck – «Animal Spirits»

Vulfpeck er funkfenomenet som sakte men sikkert har sneket seg inn i norske hus og hytter. Dette er snakk om virkelig dyktige musikere som leverer en imponerende blanding av funk, jazz, og soul med vanvittig tight rytme og mye humor. Animal Spririts er ei ordentlig groovy gladlåt fra Vulfpecks nye plate The Beautiful Game. Alt fra komposisjon til tekst henger på greip, og selve følelsen av låta gjør at det er umulig å ikke smile og danse litt på stua.

– Rahal Belboe

CRNKN – «The Grip» (feat. Sara Kendall)

CRNKN er en produsent som behersker mange sjangre, og på hans første singel er temaet dyster elektro-pop med kvinnelig vokal. Låta er vanvittig stilig, og kan minne noe om Banks. Sara Kendalls vokal passer svært godt inn. Hun synger om å «unnslippe grepet til skjebnens hånd» – relaterbart, right?

– Håvard Bjørkøy

Shy Luv – «Joyrider»

Den svært ferske duoen Shy Luv består av to gutter fra Manchester, den ene hvis navn er bedre kjent som Karma Kid, som har produsert fantastisk pop og elektronika i flere år. Joy Rider er deres første singel, en svært glad og oppløftende låt. Sommerlige vibber, nå med en mer voksen tilnærming. You like? Da burde du sjekke ut Sagtann – det elektroniske musikkprogrammet til Radio Revolt!

– Håvard Bjørkøy

The xx – «On Hold»

Fire år er gått siden andreplata Coexist, så det var nok ikke bare jeg som hoppet i stolen da de nylig annonserte sin tilbakekomst. «On Hold» fenger meg umiddelbart. Man kjenner lett igjen de enkle basslinjene og den myke og malende gitaren, som er The xx sitt varemerke. Men samtidig er Jamie xx sin rolle så utrolig klar, mye klarere enn tidligere, og han bringer noe nytt på bordet. Albumet slippes allerede i januar, og etter «On Hold» er mine forventninger skyhøye.

– Katrine Andresen

Surfalot - «I Believe» (feat. Anana)

Bendik Johnsrud aka. Surfalot slapp denne uka sin første lengre utgivelse, Fire EP, og de nye låtene tilfører Surfalots surf-pop repertoar en elegant bredde og dybde. «I Believe» toner ned surfegitaren til fordel for lekre vokalharmonier (her sammen med den norske artisten Anana) og et mer nedtonet arrangement. Allikevel kan man i høyeste grad snakke om et Surfalot-sound, ikke minst på grunn av Johnsruds karakteristiske stemme.

– Even Steine

Sjekk ut A- og B-lista vår her:

Sjekk ut eksamensmusikklista vår her:

Powered by Labrador CMS