Trondheim Calling: Strange Hellos

Stort band, liten scene.

Publisert Sist oppdatert

Når Strange Hellos fra Bergen inntar scenen på Avant Garden er lokalet nesten helt fullt. Gruppa som spiller indie-pop ispedd en god dose post-rock med drømmeaktig vokal er noe som tydeligvis trekker folk denne torsdagskvelden.

Gruppa åpner med et par kule låter som skrur forventingene opp for resten av konserten. Til tross for det lille lokalet er lyden faktisk veldig god, hvert instrument i det komplekse lydbildet får plass på scenen. Likevel synes jeg at vokalist Birgitta Alida Hole synger så bra at vokalen hennes kunne vært skrudd opp enda et par hakk.

Tanken om at dette blir en kjedelig konsert slår jeg raskt fra meg. Låtene er fengende og det er variasjon nok slik at det aldri blir for mye av det samme. Strange Hellos er åpenbart dansbart og underholdene, en gruppe som gir deg godfølelsen på konsert.

Dette synes jeg er sterkt gjort av en gruppe som til nå bare har gitt ut en håndfull singler. Gruppa virker også taknemmelige for å være på Avant Garden denne kvelden, de hopper og spretter rundt, og energien begynner etter hvert å smitte over på publikum. Desverre føles mange av bandmedlemmene litt bortgjemt på scenen - jaja, så er ikke denne scenen spesiellt stor heller.

Når kvelden avsluttes med den fengende «Monumental» er jeg overbevist. Strange Hellos er et stort band, både musikalsk og i antall medlemmer. Det er råtøft at de klarer å levere på en så liten scene - jeg vil ha mer.

Powered by Labrador CMS