Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning

Universitet på utstilling

I en tid da studietilbudet på HF-fakultetet innskrenkes, bruker NTNU over 75 000 kroner på en festival som skal vise fram universitetets kulturelle side.

FESTIVAL

– Du kan godt kalle pengestøtten paradoksal, sier presseansvarlig for Innsynfestivalen Invild Simonsen.

Hun er én av sju studenter som fikk i oppgave å lage en festival som skulle vise fram mangfoldet i estetiske fag på NTNU. 9. og 10. mai får vi se resultatet. Simonsen mener NTNU har godt av å vise fram sin kulturelle side.

– Til tross for store kutt i satsningen på humaniora de siste årene, har vi til sammen fått over 75 000 kroner i støtte fra universitet, blant annet 50 000 fra rektors kontor. Den kulturelle siden ved NTNU fortjener oppmerksomhet.

Gratis arrangementer

Invild Simonsen forteller at pengestøtten, sammen med aktørenes vilje til å stille opp uten å få betalt, har muliggjort en kulturfestival der alle arrangementer er gratis.

Hun lover spennende og energiske maidager med alt fra progressiv rock til kunstutstillinger og barneteater på Dokkhuset. En elev fra kunstakademiet stiller ut skulpturer utenfor, og kortfilmer laget av studenter på medieproduksjon vises både onsdag og torsdag.

– I begynnelsen var vi skuffa over oppslutningen, det var få studenter som tok kontakt og hadde lyst til å opptre. Etter mye jobbing for å kommunisere ut hva festivalen faktisk tilbyr, har vi likevel klart å få til et helt fantastisk program, sier Simonsen.

Dyre studiepoeng

De sju studentene som er ansvarlige for Innsynfestivalen studerer arrangør- og produsentkunnskap på Dragvoll. De har brukt store deler av semesteret på å planlegge festivalen.

– Dette blir 15 dyre studiepoeng, sier presseansvarlig Ingvild Simonsen, som mener hun har brukt vesentlig mer tid og energi på dette prosjektet enn hun vanligvis ville gjort for å få 15 studiepoeng godkjent.

Målet med festivalen er å få vist fram hva som foregår på praktiske studieretninger som dans, drama og medieproduksjon. Invitasjoner har blitt sendt til de ulike instituttene og alle studenter ble oppfordret til å delta.

Utradisjonelle NTNU

Musikkteknologi-student Ailo Kemi Gjerpe og resten av Trondheim Thereminorkester er blant dem som skal opptre under festivalen. Thereminer er spesielle elektroniske musikkinstrument. Musikeren er selv del av en elektronisk svingekrets, og spiller musikk uten å berøre instrumentet. Gjerpe mener festivalen er et godt tiltak, og er glad for å få en mulighet til å vise seg fram.

– Til tross for at instrumentet vi spiller på er over 80 år gammelt er thereminen et relativt nytt instrument i moderne musikkform. Vi spiller sammen fordi det er gøy, og da betyr det ingenting at vi ikke får betalt. Det er bra om vi kan skape et positivt fokus på kreative NTNU.