Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Sykkelen de vil du skal stjele image

Sykkelen de vil du skal stjele

NTNU-studenter har satt Stjelesykkelen ut i Trondheim.

Har du noen gang vandret gjennom sentrum, kjent at føttene blir tunge og at veien hjem virker uendelig lang? Kanskje virker det fristende å stjele en av syklene som står langs gaten og komme deg videre, litt fortere? Nå kan du gjøre det – med god samvittighet. «Stjelesykkelen» har inntatt Trondheimsgatene.

— Ideen er en sykkel som alle kan bruke. Utfordringen er at ingen eier den, men at den er en del av fellesskapet, sier Kristin Gjevik.

Sammen med Gard Fostad Moe, Guro Stølan Ness og Jostein Roalkvam har hun i vår jobbet med stjelesykkelprosjektet. Sykkelen lever sitt eget liv, og hvem som helst kan ta den, sykle dit man skal og la den stå – frem til noen andre får bruk for den.

Fra Nordre til Burger King

En påmontert GPS viser hvor Stjelesykkelen befinner seg. I tillegg oppfordres syklistene til å poste innlegg og bilder av sykkelens ferd på Facebook-siden til prosjektet. Hittil har den blant annet tatt turen fra Møllenberg til Rosendal og fra Nordre til Burger King.

— Det er jo et prosjekt som appellerer til folks samvittighet, og vi håper folk tar godt vare på sykkelen, sier Gjevik.

På de fem dagene den har vært ute i bybildet har det meste fungert.

— Noen har stjålet GPS’en til sykkelen, så vi måtte montere på en ny. Ellers ser den ut til å være i fin stand, sier Fostad Moe.

Prosjektet varer så lenge sykkelen fungerer.

— Det hadde vært kult hvis den plutselig endte i Stavanger eller et annet sted langt unna, sier Gjevik.