Storslått melankoli på Blæst

Soups nye album lever opp til all forventning.

Publisert Sist oppdatert

Blæst er kjent som en av Trondheims desidert beste arenaer for rock, og sjangeren kommer i mange forskjellige innpakninger. På fredag inntok Soup den lille scenen med et nytt album innabords som de gjerne ville dele med enhver som sto lutter øre i lokalet.

Musikken til Soup er av den postrock-elektroniske typen, og de tidligere albumene har hatt et mildt aspekt av tekno. Men med albumet Beauty Of Our Youth tar bandet et steg bort fra teknopreget og dreier seg inn på en mer melankolsk sti. En sti hvor tekst og melodilinjer står sterkt i fokus, elegant akkompagnert av piano og strykere. Dette er et album hvor det er brukt mye tid på å få arrangementene til å sitte som et skudd. Det gjenspeiles i hvor perfekt låtene er bygd opp, med velplasserte klimaks og plutselige dynamiske brudd.

Vi blir presentert med en konsert hvor det nye materialet blir satt i sterkest lys, og det med god grunn. Soup har nemlig et enormt par sko å fylle for å toppe sitt forrige album, det ambisiøse Children Of E.L.B. fra 2010. Det mottok svært gode kritikker og fikk anmeldere landet over til å trekke fram hyperbolene.

Blæst, som ellers har ry på seg for å trekke artister med brei beinstilling og publikum med høyt hårfeste, fikk denne gang et friskt pust av ungdommelighet blant publikum. Gjennomsnittsalderen ble trolig halvert og det ble lite hoderisting og oppløftede never i været. I stedet ble lokalet fylt av en beroligende og melankolsk, men likefult underholdt og fornøyd stemning.

Kveldens høydepunkt var da de spilte låta "Memoirs Of An Imaginary Friend". Det ble helt stille i lokalet. Enkelt piano får etter hvert selskap av strykeorkester. Og sammen bygde de seg opp til en massiv enhet av lyd som med ett forsvant. Vi sattt igjen med kun piano og vokal. Sårt og vakkert. Etter en stund eksploderte det hele med fullt orkester igjen, og det føltes som om hele Trondheim orkesterforening hadde fått plass på den stusselige scenen. Låta mottok enorm applaus og konkluderte en vel gjennomført konsert fra et band som er veldig lett og godt å høre på.

Soup kan kunsten å være både behagelig og kraftfullt.

Powered by Labrador CMS