Nyheter
Debatt
Kommentar
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Kultur
Musikk
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Mennesker i alle formater image

Mennesker i alle formater

I semesteres syvende sending av Bokbaren møter vi en debutant, en svenske som skriver under et russiskklingende pseudonym og en dame som skildrer det å ikke huske hvem du er.

jeg er et granateple/fraktet fra midtøsten via silkeveien til kina/ små, kinesiske hender åpner meg / plukker ut frøene/ ett for ett / senere dyrkes jeg / i spansk jord og en by / kalles opp etter meg /granada!

Uendelige muligheter

I dagens samfunn er det ikke så lett å finne sin plass, og ved å henge seg på den tradisjonsrike litteraturen om mennesker som ikke helt passer inn har flammedebutanten Isabell El-Melhaoui utforsket hva det vil si å eksistere i andre formater. I boken i turistbrosjyreformat med tittelen Kan jeg finnes i andre formater dikter hun seg selv som både frukt og datafil, og i bokbaren kan du høre hva vi mener om hennes reinkarnasjoner.

I denne sendingen møter du også Nikanor Teratologen med sin meget beskrivende bok Å hate alt menneskelig liv, som heldigvis er liten og nett, om ikke innholdet er likeså. Lette setninger, men tungt tema, får du dog i I morgen forsvinner jeg litt til av Laila Sognnæs Østberg.

Refleksjoner rundt titlenes lengder, bøkenes innhold og menneskelige format som forsvinner, får du om du klikker deg inn på Bokbarens podcast.

Bokbarens podcast finner du her, og hvis du liker hva du hører kan du følge oss på facebook.