Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Ukas album: Ludvig Moon - Ludvig Moon EP image

Ukas album: Ludvig Moon - Ludvig Moon EP

Deilig drømmepop fra indiegutta i Ludvig Moon.

For popinteresserte nordmenn har Ludvig Moon vært et navn på manges lepper det siste året. Med spillejobber på festivaler som Trondheim Calling, Bylarm og Slottsfjell, og utmerkelsen "Ukas Urørt" på NRK P3 har Ottestadbandet fått mulighet til å vise seg fram for et stort og variert publikum. I forkant av årets Trondheim Calling ble Ludvig Moon signert på det Trondheimske plateselskapet Riot Factory. Nå er de ute med sin første EP.

EP-en åpner med den fengende singelen "Uneasy", som viser vei inn i låtskriver og vokalist Anders Magnor Killeruds lekne musikalske univers. Her viser Killerud seg som en habil låtskriver, med svært god meloditeft. Den glade rytmen og enkle, nesten barnlige, men deilige vokalen supplert med lekre koringer inviterer oss med inn i en EP det blir vanskelig å legge fra seg.

Plata fortsetter glitrende med "Swim Dream". Dette er en orkestralsk, drivende indielåt som i høy grad viser fram bandets sans for den episke drømmepopen. Tankene vandrer til Motorpsycho på sitt mest poppa og melodiøse, samtidig som inspirasjonskildene i Arcade Fire og Team Me gjør seg gjeldende. Ludvig Moon består av Anders Magnor Killerud, Ole Torstein Hovig, Herman Hulleberg, Kristoffer Staxrud og Andreas Myrvold. Sammen har de laget fire låter som blir et deilig lydspor til Trondheimshøsten. Disse låtene passer perfekt til å vandre nedover Nordre med!

"Anywhere/Anything" er også en av de låtene som smyger seg inn i underbevisstheten din og blir der. En skranglete låt med et melankolsk drag over seg, som ender i et deilig, drømmende lydlandskap og legger alt til rette for en rolig avslutning. Her kommer "Rainer Marie" inn. Låta er en finfin liten avslutning på det som har vært en fornøyelse av en EP. Melodiene beveger seg over i det mer sarte, flytende her, og det er et lydbilde som virkelig kler Ludvig Moon. Når de siste ekkoene av tonene blander seg med beroligende bølgeskvulp føles det som en perfekt avslutning på en helhetlig EP.

Ludvig Moon har med sin debut-EP gitt ut fire nydelige indiepoplåter som kommer til å kle høsten i Trondheim særdeles godt. Ryktet forteller at gutta også jobber med debutalbumet. Det gleder vi oss alle til.

Ludvig Moon - Ludvig Moon EP slippes fredag 12.09 på Riot Factory.