Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article NTNUI hacket image

NTNUI hacket

Natt til søndag ble NTNUI sin nettside hacket av en islamistisk gruppe som kaller seg AnonCoders.

Alle henvendelser til NTNUI sin nettside ble fra natt til søndag av møtt med et anti-sionistisk budskap samt teksten «Hacked By AnonCoders».

AnonCoders er en nylig oppstartet hackergruppe med røtter i Albania. Gruppen har tidligere stått bak tilsvarende hackerangrep mot en rekke websider i Frankrike etter Charlie Hedbo-hendelsen.

I følge meldingen på ntnui.no har gruppen nå tolv medlemmer, deriblant de to personene med dekknavn «SvBoyW» og «Darkshadow-TN» som hevder å stå bak hackingen.

Sprer antisionistisk budskap

De skriver videre i meldingen at hackingen er ment å spre deres budskap, og at de tar del i Anonymous sitt #OpIsrael som ble annonsert for nesten to år siden.

Leder Fredrik Lundquist i NTNUI har ingen anelse hvorfor gruppen valgte å angripe nettopp deres webside.

– Vi er en frivillig organisasjon uten noe som helst politisk ståsted. Kanskje er det fordi vi har over 12000 medlemmer som en slik hackergruppe kan nå ut til?

Lundquist fikk personlig ikke se den antisionistiske beskjeden som ble lagt igjen av hackerne, men er glad for at meldingen ikke ble sett av så mange.

– Jeg kan definitivt si at det absolutt ikke er noe NTNUI står inne for. Som sagt så kjører ikke vi noen politisk agenda, og man kan være medlem i organisasjonen med hvilken som helst bakgrunn, sier Lundquist.

Nødt til å se på sikkerheten

Fra søndag morgen av har NTNUIs nettside vært tatt ned for at ikke meldingen skal stå synlig.

– Siden ble tatt ned så fort styret ble gjort oppmerksom på angrepet. Så langt vet vi ikke hvordan ntnui.no ble hacket, men vi blir definitivt nødt til å se på sikkerheten knyttet til websiden senere, sier Lundquist.

Styret jobber nå med å få lastet opp en tidligere backup av nettsiden.

– Det er ingen av oss som er spesialiserte innenfor IT. Derfor må vi muligens vente til våre teknisk ansvarlige finner det ut i løpet av i kveld.

– Oppe igjen

Foreløpig vil ikke Lundquist gi noe konkret tidspunkt for når sidene kan forventes å være tilgjengelige på nytt for NTNUIs over 12 000 medlemmer.

– Vi håper at sidene er oppe og går igjen i løpet av kvelden, sier han.

Klokka 14:30 på søndag fikk Dusken.no en ny melding fra leder Fredrik Lundquist.

– Vi har nå fått lastet opp siden, men serverne våre bruker litt tid på det, så siden skal være tilbake om ikke så lenge.

Denne ble etter kort tid etterfulgt av meldingen om at sidene igjen er oppe og går.