Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Dette er studentenes nye ledere image

Dette er studentenes nye ledere

Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus er valgt til ny leder for Norsk studentorganisasjon. Nestleder er Synne Grønvold fra Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Lørdag formiddag ble det kunngjort at Norsk studentorganisasjons (NSO) landsmøte hadde valgt Lerøen til sin nye leder. Tommy Aarethun fra Universitetet i Bergen var en sterk motkandidat i kampen om lederposisjonen, men det var Lerøen som endte med flertallet av stemmene. Noen timer senere var også resten av det nye arbeidsutvalget klart, med Synne Grønvold fra HiST som nestleder.

Mer fleksibilitet i utdanningen

Lerøen ønsker å sette fokus på saker som studentene står overfor hver dag. Endringer i undervisningen og hvordan studentene vurderes er viktige temaer.

– Vi skal snakke om varierte undervisnings- og vurderingsformer. Det er varslet at det skal komme en stortingsmelding om studiekvalitet, og vi skal sikre at denne er positiv og konkret for studentene, sier hun.

– Jeg elsker å diskutere

Lerøen ble først engasjert i studentpolitikken gjennom førskolelærer-studiet. Her ble hun tillitsvalgt for sine medstudenter.

– Jeg følte det var mye jeg var misfornøyd med, og skjønte at jeg måtte bidra for å gjøre noe med det, om jeg ønsket en endring, sier hun.

Etter dette ble hun raskt engasjert, og søkte nye politiske verv.

– Det har jo egentlig bare ballet på seg. Studentpolitikken har bare blitt morsommere med tiden, og jeg har fått mer engasjement, jo mer jeg har gjort. Så nå sitter jeg her i dag, da, sier hun.

HiST i ledelsen

Synne Grønvold, som ble valgt inn som nestleder, var enstemmig innstilt av valgkomiteen. I likhet med Lerøen ønsker også hun å fokusere på undervisning og vurderingsformer.

– Jeg har merket at varierte undervisnings- og vurderingsformer har vært en kjernesak for alle kandidatene i år. Jeg tror det er fint å ha en samlet stemme på det nasjonalt, så vi som studentmasse kan sette det på agendaen, sier hun.

I tillegg til Grønvold stilte Nina Tollehaug fra HiST til valg som fagpolitisk ansvarlig, men ble ikke valgt inn.

Vil bidra til godt miljø

Som nestleder ønsker Grønvold også å rette fokuset internt i NSO. Inkludering er for henne en kjernesak.

– Vervet som nestleder er kanskje først og fremst et internverv, og jeg tror jeg har mye å bidra med her. Jeg er veldig opptatt av inkludering, og mener det er viktig at alle føler seg sett og hørt, sier Grønvold.