Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Litterært kollektiv presenterer “Ugress” image

Litterært kollektiv presenterer “Ugress”

10 - 17. september arrangeres det litteraturfestival i Trondheim

[ image ]
Litterært Kollektiv. Pressefoto.

Festivalen Ugress er oppstartsarrangementet til den frivillige studentorganisasjonen Litterært Kollektiv, som har som mål å fremme litteratur og kultur i Trondheim.

– Vi prøver å samle forskjellige kulturaktører i Trondheim for å skape en festival utenom det vanlige. Slik håper vi å fungere som et samlingspunkt for kulturmiljøet, forteller Einar K. Holt fra Litterært kollektiv.

Festivalen vil vise at litteraturen ikke eksisterer på siden av verden og samfunnet, men er noe som gjelder alt fra politikk til kunst.

I løpet av perioden 10- 17. september vil Litterært Kollektiv arrangere piknik, tverrpolitisk kulturvake, en utstilling med anonyme forfattere, midtnorsk semifinale i NM i poesislam, og arrangere en forfattervandring.

Mye av programmet tar for seg litteraturen rolle i politikken og det arrangeres debatter om temaer som klima, bokbransjens kommersialisering, og litteraturens og forfatterens påvirkningskraft

I tillegg vil det arrangeres en samtale med unge utgivere om å finne sin plass i kulturbransjen, representert gjennom miniforlaget Beijing Trondheim, studenttidsskriftet Riss og tidsskriftet Mellom.