Samfunnet bak Samfundet
ISFiT
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Steintung Pstereo-rock image

Steintung Pstereo-rock

ANMELDELSE: Red Mountains ga Urørtscenen en solid avslutning.

Det var ikke altfor mange som hadde samlet seg foran scenen da Red Mountains skulle avslutte Urørt-konsertene på Pstereo lørdag kveld. Kanskje var det fordi de var litt uheldige med plasseringen i programmet, litt for nærme både La Roux, Wand og Band of Horses. Det gjorde likevel ikke så mye. Bandet holdt godt på det publikummet de hadde og folk trakk til utover i konserten, selv om mange ble stående litt avventende i utkanten.

Publikumsoppførselen er egentlig en god beskrivelse av konserten også. Tilbakelent, rolig og avslappet. Bandet var likevel ikke like tilbakeholdent som publikum og ga av seg selv. I deler av konserten føltes det som om vi var fluer på veggen i en avslappa jam-session, noe som fungerte veldig fint.

Bandets medlemmer har et godt samspill, og leverer en solid konsertopplevelse. Publikum gynger til musikken, og skåler med når gitarist Jostein Wigenstad løfter ølglasset. Med nytt album som slippes 1. september var det flere gode låter å ta av i den lille halvtimen de hadde til rådighet.

Red Mountains’ stoner rock er det perfekte lydsporet til en rolig fredag kveld, men fungerer like bra en lørdagskveld på festival. Konserten var en fin avslutning på en solid Urørt-lineup, og bandet var definitivt med på å vise oss hvorfor Urørt er én av de aller beste satsningene til Pstereo.

I år satte økonomien en stopper for de helt store navnene, men Urørt-bandene har vist at det er verdt å satse på de mindre og lokale artistene. Man får mye igjen om man tar turen innom for å høre på.