Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Kamp om Studentlekene image

Kamp om Studentlekene

NTNUI vil ha Studentlekene til Trondheim i 2017, men får konkurranse fra Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI). De ønsker å legge arrangementet til hovedstaden for første gang.

NTNUI har arrangert Studentlekene (SL) tre ganger de siste seks årene, og nå vil klubben ha arrangementet tilbake til Trondheim i 2017.

— Studentlekene samler folk fra hele landet til en fest både på og utenfor banen. Det var en folkefest da vi arrangerte Studentlekene i vår, og det vil vi gjenta, sier NTNUI-leder Fredrik Lundquist.

NTNUI er allerede i gang med prosessen, og nylig valgte klubben et styre for SL 2017, som i første omgang vil jobbe med søknaden for å få tildelt arrangementet.

— Vi starter med arbeidet denne måneden. Det er mye å se frem til, sier nyvalgt leder Mads Bjørgan i NTNUIs SL17-styre.

— På tide at Studentlekene arrangeres i Oslo

NTNUI er imidlertid ikke alene om å ville arrangere SL i 2017. På årsmøtet til Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI) i april kom det fram at også de har et ønske om å arrangere SL.

Tross i at SL har blitt arrangert åtte ganger, er det kun Trondheim og Bergen som har vært arrangører.

— Det er på tide at Studentlekene arrangeres i Oslo, og at det ikke bare holdes i Trondheim og Bergen, sier styreleder Vilde Matilde Skram i OSI.

Hun forteller at de er i samtaler med potensielle samarbeidspartnere, og bekrefter at SL 2017 vil søkes til Oslo.

— Vi ser at OSI er en studentidrettsklubb som har engasjementet og stå-på-viljen som trengs for å arrangere et slikt arrangement, sier Skram.

NTNUI klare for kamp

NTNUI har de siste årene blitt vant til å få tildelt arrangementet annethvert år, sammen med Bergen. Ved førstkommende SL, i februar 2016, brytes denne tradisjonen, og Tromsø vil tre inn i rekken av SL-arrangører. Nå som også Oslo melder seg på i kampen om å bli vertsby, gjør NTNUI seg klare for å brette opp ermene.

— Vi er forberedt på konkurranse. Selv om vi har fått tildelt arrangementet flere ganger tidligere, må vi ta konkurransen seriøst, sier Bjørgan.

Lundquist gjør det klart at selv om det er positivt at flere byer vil arrangere, vil silkehanskene forbli liggende i skuffen.

— Det er bra at andre byer kommer inn og arrangerer, men det vil ikke stoppe oss fra å søke. Vi har god erfaring, godt med økonomiske midler, og vilje til å arrangere. Vi har en sterk søknad, og jeg tror vi har gode sjanser, sier Lundquist.

LES OGSÅ: Kan bli studentmesterskap i rumpeldunk

Ønsker Oslo velkommen

Det er Norges Studentidrettsforbund (NSI) som står for tildelingen av Studentlekene, og president Håvard Lauvålien i NSI er glad for å se at flere klubber nå vil være med på arrangørsiden.

— Vi ønsker at alle klubber skal få muligheten til å arrangere Studentleker og studentmesterskap. Det er veldig positivt at flere studentmiljøer blir aktive og vil arrangere, og vi må ønske Oslo hjertelig velkommen, sier han.

På spørsmål om NTNUIs sjanser mot nykomlingen OSI sier Lauvålien at de ikke kan ta stilling til dette før søknadene er inne, men at det ikke er uten grunn at arrangementet har vært avholdt i Trondheim tre av de siste seks årene.

— NTNUI har arrangert Studentlekene flest ganger, og arrangerer veldig gode mesterskap i Trondheim. NTNUI har mange ganger vist at de får det til, og når de søker stiller de sterkt, sier han.

Lauvålien understreker at de ikke vil gi NTNUI noen særbehandling av den grunn.

— Det er en kjempefordel for NTNUI at de har gjort det før, og samtidig en fordel for OSI at de har lyst til å bygge opp arrangørkompetanse. Vi må likvel behandle alle søknader på lik linje, sier han.

NTNUI: - Naturlig at vi tar kontakt med OSI

Nytt fra 2016 er at Studentlekene skal arrangeres to ganger i året – på våren og høsten.

I likhet med NTNUI ønsker OSI primært å arrangere Studentlekene 2017 på våren, men styreleder Skram i OSI sier at deres hovedfokus er at det skal avholdes Studentleker i Oslo i 2017.

Bjørgan sier at det vil være mest praktisk for NTNUI å avholde SL om våren 2017, da det også skal være UKA i Trondheim høsten 2017. De ønsker nå å gå i dialog med OSI.

— Det er naturlig at vi tar kontakt med OSI og hører hva de tenker, sier han.