Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Snill egoisme image

Snill egoisme

ANMELDELSE: Nils Ingar «Nilsi» Aadne er en snill komiker, men er likevel ikke redd for å sparke rundt seg.

I det han kommer på scenen sørger han for å varme opp publikummet ved å henvende seg til individuelle publikummere fra scenen. Han finner ut at en av dem er fra Sirdal i Vest-Agder, og en annen fra Melhus, og ender opp med å tulle med både sørlendinger og trøndere.

Det blir likevel aldri til at han latterliggjør dem. Nilsi er en komiker som får folk til å se det morsomme i situasjonene han tar opp, selv om det involverer dem selv, uten å gjøre narr.

[ image ]
Foto: Mats Vederhus
Nilsi har stålkontroll på publikum.
Han forsikrer de eldre i publikummet om at han ikke er noen drøy komiker, men beklager at han er nødt til å nevne kjønnsorganer ved navn to steder i løpet av forestillingen.

Fra begynnelse til slutt har han publikum i sin hule hånd, på tross av at alderen blant publikum strekker seg fra begynnelsen av tjueårene til slutten av femtiårene.

Forestillingen Ego er annonsert som en forestilling som handler om nordmenn som lever på verdens balkong og generelt sett har veldig mye velstand. Han lurer på om dette fører til egoisme, og bruker den drøye timen forestillingen varer til å utforske dette. Mye av forestillingen sentreres rundt ham selv, personer han har møtt og et skråblikk på verden, men han har en egen evne til å få publikum til å føle at de er en del av historiene hans.

Fjerning av formueskatten skaper større rasshøl!

Spennet i tekstmaterialet hans er stort, blant annet snakker han om Erna Solberg som mener at det vil skapes større velstand av å fjerne formueskatten. «Nei,» mener Nilsi. «Fjerning av formueskatten skaper større rasshøl!» Som bevis bruker han en historie om en bekjent han traff på som hadde skaffet seg båt i ellevemillioners-klassen med tilhørende dame. Der i gården dreide det seg ikke om romantikk ved valg av dame, men design. «Plastikk går godt til plastikk,» som Nilsi poengterer.

De som har fulgt med på Nilsi på TV, blant annet som stuntreporter for Senkveld med Thomas og Harald, vet at han gjør en uforglemmelig Jens Stoltenberg-parodi. Den drar han selvfølgelig frem i løpet av forestillingen, og han snakker om det komiske i at Stoltenberg, som nå er blitt generalsekretær i Nato, har fått selfie-pinne til jul.

Fra Stoltenberg går han over til å snakke om bloggere som møter veggen. De lider ikke av navlebeskuelse, mener Nilsi, nei, de har flyttet inn i navlen sin. «Jeg føler meg helt tom - det er fordi det er tomt der,» bemerker han til gapskratting fra publikum.

Nilsi er en snill komiker, og forestillingen Ego er noe så sjelden som en standup-forestilling hvor ungdommen og besteforeldre kan dra sammen og le av de samme tingene, om enn kanskje på litt forskjellige måter.

Anbefales!