Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Frivillighet og giverglede image

Frivillighet og giverglede

Er skapet ditt fullt av klær og sko du ikke bruker, men som du ikke har hjerte til å kaste? 29. februar kan du gjøre noe med dette.

Med mottoet «Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad» retter Gi bort dagen søkelyset mot frivillighet og giverglede. 29. februar arrangerer de, i samarbeid med Fretex og NTNU, Gi bort dagen på Dragvoll og Gløshaugen. Her har du mulighet til å få bukt med din dårlige samvittighet, og levere inn klær, sko og ting du ikke har bruk for lenger. Alt som blir gitt bort går til Fretex, som distribuerer videre.

– Det startet i forbindelse med skuddårsdagen i 2012. Da ønsket vi å vise bedrifter hvor enkelt det er å vise samfunnsansvar. Siden har det ekspandert, og 29. februar har for oss blitt en merkedag for frivillighet og giverglede, forteller prosjektleder i Gi bort dagen, Maria Peltokangas.

Det er frivillige studenter ved NTNU som står bak arrangementet på skuddårsdagen, og i den anledning blir det promotering 17. februar. Da kommer det til å stå folk både på Gløshaugen og Dragvoll og dele ut tomme Fretexposer man selv kan fylle. Initiativet på NTNU er det HiP-studenter, Humanister i praksis, som har stått for.

Da prosjektet startet opp i 2012 var det kun snakk om én dag, og det viste seg fort å nå ut til flere enn forventet. Snart utviklet konseptet seg til å foregå hele året, og man kan nå gi bort alt fra gratis frisørtimer og måltider, til foredrag og opplevelser.

For å tiltrekke seg flere frivillige, har Gi bort dagen sitt arrangement på NTNU blitt sponset av ulike bedrifter i Trondheim. Alle som gir noe, har mulighet til å bli en heldig vinner av gavekort på blant annet kaffe og kino. Er du gira på å vinne, er det bare å møte opp i slutten av februar og gi fra deg alt du har av overflødige ting du tenker kan gi andre glede.