Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Stenger linjekjellere etter røykutvikling image

Stenger linjekjellere etter røykutvikling

Uforsvarlig bruk forårsaket røykutvikling i kjeller på Moholt studentby. Nå stenges samtlige linjekjellere for bruk.

Natt til lørdag rykket brannvesenet ut til Moholt studentby etter meldinger om røykutvikling. Det skriver adressa.no.

Dette kan boligdirektør i SiT Bolig, Lisbeth Aspås, bekrefte til dusken.no.

– Vi har hatt røykutvikling i en av linjekjellerne forårsaket av uforsvalig bruk.

Aspås kan opplyse om at det gjelder kjelleren på adressen Herman Kragsvei 5. Ifølge nettsiden til Online tilhører denne kjelleren Omega, linjeforeningen for elektronisk systemdesign og kybernetikk.

Vet du mer om saken? Send oss en epost til tips@studentmediene.no

Ingen personskade

Brannvesenet var fort på stedet, og situasjonen ble avviklet før det var fare for liv og helse. Evakuering ble heller ikke nødvendig. Ifølge adressa.no oppretter politiet likevel rutinemessig sak på forholdet.

Større sikkerhetsbrudd

På bakgrunn av hendelsen og brannrapporter har brannvesenet besluttet å stenge samtlige linjeforeningskjellere på Moholt studentby på ubestemt tid. Aspås understreker at dette tiltaket ville vært nødvendig uavhengig av hendelsen som fant sted natt til lørdag. Fredag mottok SiT brannrapporter av Rambøll der det kom fram at det fantes store avvik i brannsikkerheten i flere av kjellerlokalene.

– Som forsvarlig eier hadde vi måttet stengt kjellerne uansett etter å ha satt oss inn i rapportene fra Rambøll. Brukerne av kjelleren hvor det var brannutrykning er derfor ikke alene årsak til at bruk av kjellerne som forsamlingslokale må opphøre, sier Aspås.

Aspås informerer om at rapporten fra Rambøll viste at bruk av kjellerne vil kreve omfattende tiltak og godkjenninger fra kommunen. Før dette er utredet er kjellerne ikke tilgjengelige for bruk som oppholdslokaler.