Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article NTNU-studenter til gründerfestival image

NTNU-studenter til gründerfestival

Tre bedrifter med studenter fra Entreprenørskolen på NTNU skal i mars til oppstartskonferansen Launch Festival i San Fransisco.

Den 28. januar kunne Solan, linjeforeningen for Entreprenørskolen på NTNU, melde at studentbedriftene Orbit, Islero og Flow Motion hadde blitt plukket ut til å delta på Nordic Tour til Launch Festival i San Fransisco. Nordicmade Tour dekker utgiftene til 30 nordiske entreprenører som får reise til Launch Festival, som er en av de største oppstartskonferansene i verden, med over 250 konferanseholdere og 15 000 deltakere.

Fant konferansen på Facebook

Marina Santos Haugen er en del av studentbedriften Orbit, og var den som først hørte om muligheten til å bli med på Launch Festival. Hun fant et bilde noen hadde likt på Facebook som viste konferansen, og bestemte seg for å søke.

– Jeg trodde egentlig ikke at det kom til å skje noe. Plutselig fikk jeg en mail som sa at vi skulle til San Fransisco. Nå er vi jo veldig glade for at vi har fått denne muligheten, sier hun.

Orbit produserer et verktøy som skal gjøre det mulig å analysere tekster gjennom kunstig intelligens. Dette skal gjøre det enklere å holde styr på tekster og informasjon innad i en bedrift, og for å kunne hjelpe mediebransjen med å gjøre hverdagen deres enklere.

– For øyeblikket jobber vi med å finne en spesifikk retning hvor vi kan være best. Orbit kan brukes til mye forskjellig nå, men vi har lyst til å finne det området hvor vi kan ha størst påvirkning, forteller Haugen.

– Go big or go home

Islero er også en av bedriftene som nå får bli med Nordicmade Tour til festivalen i San Fransisco. NTNU-student Frede Fardal forteller at deres produkt er en aksjeanalyseplattform som gir investorer oversikt over et stort bibliotek av kursdata og analyser.

[ image ]
Foto: Islero AS

– Et slags Spotify for aksjeanalyse, kan du si, sier han.

Islero er totalt seks stykker i bedriften, men det er bare Fardal som reiser til San Fransisco, resten blir i London og jobber.

– Vi har flyttet hele forretningen til London i tre måneder, og bruker jo dermed mye av midlene våre. Målet er at vi skal hente inn en stor investering i løpet av denne perioden, og vi har mange spennende leads. Det er «go big or go home», sier Fardal.

Han synes det blir kult å reise til Launch Festival, og sier at han håper å få vist fram produktet deres, og bedriften som helhet på en mer internasjonal arena.

– Det er få Fintech-oppstartsbedrifter i Norge, og det er lite fokus på det. I utlandet, som London og Silicon Valley, har det blitt trendy, og en greie alle snakker om.

Han avslutter:

– Hvis det er noen flinke NTNU-proggere som leser dette, og er interessert i å høre mer om hva vi driver med, så må de gjerne ta kontakt, vi trenger alltid flinke folk.

– Kjekt å få vist seg fram

Flowmotion er en bedrift som består av fem NTNU-studenter, der tre av dem er en del av Entreprenørskolen. De lager et stabiliseringsverktøy for GoPro-kameraer. Det vil gjøre at kameraene kan filme profesjonelle videoer uten at de blir forstyrret av risting eller annen bevegelse.

Julie Bauge fra Flowmotion Technologies synes det blir veldig spennende å få delta på Launch Festival.

– Det blir veldig kjekt å få vist seg fram på det amerikanske markedet, og få tilbakemeldinger fra investorer og gründere, sier hun.

Hun forteller at de også hørte om Nordicmate Tour via Facebook, der informasjonen ble lagt ut på en gründergruppe.

– På søknadskjemaet virket det som om dette var for mer voksne bedrifter, så vi ble veldig overasket da vi fikk bli med, sier hun.

De ser fram til å reise til San Fransisco, og håper å møte folk som de kan jobbe med framover.