Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Radio Revolt - ny musikk på spillelistene image

Radio Revolt - ny musikk på spillelistene

Fra reggae til harcore-punk, fra lo-fi indie til blues-pop! Musikkredaksjonen gir deg et bredt spekter av sjangre i ukas listeoppdatering.

Hoops - «Feelin’ Fine» Lengter du etter lyse dager, gress under føttene og sol på kroppen? Vel, da burde du sjekke ut dette! Hoops er en kvartett fra Bloomington, Indiana, og serverer oss denne herlige og sommerlige låta. «Feelin’ Fine» er en ekte lo-fi/indiepop-perle, og gir assosiasjoner til band som Beach Fossils, Real Estate og Best Coast. De deilige reverb-drukna gitarene får en til å lukke øynene og drømme seg vekk. De kommer med ny musikk den 4. mars, og forventningene er store.

– Katrine Andresen

Day of the Jackalope - «Profiteer» Day of the Jackalope har akkurat gitt ut sin første EP, og med røffe vokaler, heavy gitar-riff, og bluesinspirerte toner viser de at de behersker sjangeren godt. Under alt showet ligger det gode melodier, og særlig «Profiteer» skiller seg sterkt ut, musikalsk sett. Melodilinja gir assosiasjoner til andre norske band som Major Parkinson, men blandingen av god melodi og harde vokaler gjør låta minneverdig og interessant.

– Live Skartveit

Raekwon feat. Kabaka Pyramid - «Be Inspired» En av de beste rapperne i gamet teamer opp med en av Jamaicas beste roots-artister på en Walshy Fire-produksjon, og det resulterer i en banger av dimensjoner. Kabaka Pyramid startet opprinnelig opp som rapper men bevegde seg etterhvert mer mot roots reggae, noe han har hatt stor suksess med. Her er han tilbake på en hiphop-låt, sammen med legenden Raekwon kjent fra Wu-Tang Clan.

– Anders Kjevik

Death by Unga Bunga - «Strangers from the Sky» Det nye albumet til Death by Unga Bunga (DBUB) ble sluppet 19. februar, og heter noe så originalt som Pineapple Pizza. Kvintetten fra Moss er produktive, og dette er det fjerde studioalbumet på fem år. «Strangers from the Sky» er en typisk DBUB-låt, og det er bare å glede seg til de spiller på Klubben 9. april.

– Erik Lundgrenn

Døden - «Paralysen» Trondheimsbandet Døden ga nettopp ut sitt debutalbum, og budskapet er klart: samfunnet og folk generelt er for jævlig, og Døden trenger å få utløp for frustrasjonen. «Paralysen» er en av de mer intense låtene fra et allerede intenst album, og inneholder mye av det som er Dødens kjennetegn: Roping av trøndersk tekst, uhyggelige lydeffekter og gitarsoloer i en hardcore-punk-forpakning. Låta sender også tankene litt i retning Kvelertak og Shining, som lover ganske så godt!

– Håkon Pedersen

Acres Wild - «Line of Sight» «Line of Sight» er første singel fra debutplata Ignore the Flags on the Beaches, som er rett rundt hjørnet. Det er en gitardrevet westcoast-inspirert låt om forelskelse uten bekymringer, og feelen er tilbakelent, rå og nostalgisk. Produksjonen er enkel, visstnok spilt inn rett på macen i stua til låtskriver Magnus, men de programmerte trommene og småskitne gitarlinjene funker jæla bra. For et par år siden var de Ukas Urørt med låta «’63», og vi kan ikke annet enn glede oss til den etterlengtede plata slippes! «Line of Sight» slippes i morgen.

– Anna Melkild

Animal Collective - «Golden Gal» Animal Collective slapp nettopp sitt tiende(!) studioalbum, kalt Painting With, som er en fargerik og trippy fest fra start til slutt. Tredjesingelen «Golden Gal» kommer med en særdeles svimlende og hypnotiserende musikkvideo, og låta sampler en episode av The Golden Girls. Der den geniale førstesingelen «FloriDada» fikk meg til å kaste alt jeg hadde opp i lufta og hoppe rundt i kontrollert kaos, er denne låta mer av den hodenikkende og hoftevrikkende typen, og jeg kan ikke gjøre noe annet enn å bli i godt humør.

– Katrine Andresen

Hajk - «Submarine» Tilsynelatande ut i frå intet har Oslo-baserte Hajk kome. I fjor blei dei booka til Øya-festivalen utan å ha gjort ein einaste konsert tidlegare, det gjekk meget bra. Om to veker står dei atter på scena på Bylarm, og eg gler meg som eit barn. Eg gler meg til å høyra deira aldeles nydelige «Medicine» og ikkje minst til denne låta, «Submarine». Gitarist og vokalist Preben Andersen skildrar låta som ein slags blues forkledd i popdrakt, som handlar om å ikkje gripe sjangsen og samstundes skulde alt på seg sjølv. Fargen er marineblå.

– Karina Solheim

Nesbeth - «My Dream» Denne låta herjer på Jamaica og i reggae-verdenen generelt om dagen. Nesbeth er ingen ny artist, men har aldri fått noe særlig gjennombrudd. Mye tyder på at han endelig får det nå med denne låta. Reggae med et positivt budskap!

– Anders Kjevik

Dre Island - «Happy As Can Be (Zen Riddim)» Dre Island på en Anju Blaxx-produksjon. Dre Island tilhører den nye generasjonen artister fra Jamaica som lager låter med gode tekster og ikke no' bullshit. Vokalmessig minner han mye om en Marley, og lager hovedsaklig reggae-låter. Her med en sjelden dancehall-låt, og det håper jeg han fortsetter med, for det funker!

– Anders Kjevik