Øyafestivalen
Samfunnet bak Samfundet
ISFiT
Pstereo
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Underholdning
Article Aksjonerer for å redde kjellerne image

Aksjonerer for å redde kjellerne

– Det er lite sannsynlig at det blir aktivitet på kjellerne i fadderperioden, sier boligdirektør Lisbeth Aspås i Sit. Samtidig skaper aksjonen #Reddkjellerne stort engasjement.

– Moholtkjellerne er en arena hvor man kan gjøre alt mulig rart! Det sier Martine Lysebo. Hun er en av initiativtakerne bak kampanjen #Reddkjellerne. Sammen med Hege Borge og Simen Madsen laget hun tirsdag kveld facebooksiden Reddkjellerne som på kort tid har fått over 1000 likes.

[ image ]
Foto: Johannes Bjartnes

– Folk er ikke så opptatt av fest og fyll, men heller hvor lett det er å bli kjent med andre på kjellerne. Det er et sted hvor alle er velkomne, sier Borge.

De tre er utsendte fra ulike linjeforeninger. Alle linjeforeningslederne ble enige om å sette ned en arbeidsgruppe slik at linjeforeningene kan ha et samlet talerør i saken. Det gjør også prosessen enklere opp mot Sit.

[ image ]
Foto: Johannes Bjartnes
Innsendte bidrag i undersøkelsen er hengt opp på campus

Vil være stengt lenge

Kjellerne på Moholt har vært stengt siden slutten av januar. Årsaken var at røykutvikling i en av lokalene avdekket uforsvarlige brannsikkerhetsmessige forhold. Tidligere har det vært håp om at de kan gjenåpnes før høstens fadderperiode. Boligdirektør Aspås vil ikke spå om og eventuelt når kjellerne kan gjenåpnes.

– Alle er enige om at et samlingssted slik som kjellerne er viktig for studiemiljøet i Trondheim. Denne saken dreier seg om mer enn bare bolig, og derfor er det konsernstyret som må ta en avgjørelse. Den fattes 12. mai.

Fredag 4. mars skal konsernstyret i Sit diskutere saken. Det skal i midlertid ikke taes noen avgjørelse før 12. mai. Da bestemmer styret i samskipnaden om kjellerne har livets rett eller ei. Først etter det kan de nødvendige arbeidene begynne for å gjenåpne lokalene.

Stort engasjement

På facebook har initiativtakerne bak kampanjen bedt folk sende inn sine beste minner fra kjellerne.

BRYR DU DEG OM KJELLEREN? Da må du fortelle kort om hvorfor eller evt om ditt beste minne derfra i googledokumentet og...

Posted by Reddkjellerne on Tuesday, March 1, 2016

– Vi har fått inn over 300 svar på undersøkelsen. Det viser at det er et stort engasjement, og det er det vi prøver å formidle til Sit, forteller Lysebo

Hennes favoritt blant de innsendte bidragene er det en fra «Psykolosjen» som har sendt inn:

[ image ]
Foto: Johannes Bjartnes
Mange har tilbragt mye tid på kjellerne

«På grunn av kjellerne har jeg blitt kjent med utrolig mange flotte folk! Det var også der jeg for første gang møtte jenta som jeg nå skal gifte meg med

Hun understreker hvor viktig kjellerne er for at studenter blir kjent på tvers av både faddergrupper og studieretninger.

– Det kommer til å bli vanskelig å gjøre seg kjent med hele klassen sin. Plutselig har vi nærmest ungdomskolestemning i gjengene.

– Jobber så fort vi kan

Aspås forteller at Sit vil gjøre så mye de kan for å åpne kjellerne så fort det går dersom dette blir beslutningen fra konsernstyret i Sit.

– En del ting må vi gjøre uavhenging av hva konsernstyret bestemmer seg for i mai. Der har vi allerede begynt prosessen med å forberede søknader til kommunen.

De tre initiativtakerne er mest opptatt av at prosessen skal komme i gang.

– Vi ønsker oss at det blir trygt å være på kjellerne, sier Borge.

– Det aller viktigste er at vi kan være der i det hele tatt, skyter Madsen inn.