Nyheter
Debatt
Kommentar
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Kultur
Musikk
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Min musikkanbefaling: Folty Loft image

Min musikkanbefaling: Folty Loft

Velsmakende og inntrykksfullt, på den gylne middelvei mellom progrock og poprock.

Det var ved en tilfeldighet at jeg endte opp på Good Omens for en uke siden, men fy faen som det satte preg på meg! Jeg trasket inn på lokalet i halv ellevetiden og hadde ikke snøring om hva jeg har å forvente. Jeg så at det var en del folk som valset opp og ned fra scenen med gitarer og ledninger. Før jeg fikk bestilt en halvliter var scenen inntatt av fire sjarmerende gutter.

Stemningen er Good på Omens, og praten flyter fra alle kanter, slik at jeg ikke kan skille ut et ord fra et annet. Men idet Folty Loft presenterer seg selv, er alle hoder vendt mot scenen. De begynner å spille, og det med stil.

Folty Loft har plassert seg på den gylne middelvei innenfor progrock- og poprock-sjangeren. De har virkelig en flott flyt i låtene og jeg får følelsen av at jeg hører på ukjente hits.

Theodor Ikonomou er gitarist, vokalist og låtskriver på de fleste låtene Folty Loft spiller. Han har utrolig god kontroll over instrumentet sitt. Jeg hørte ikke en eneste feil note, og det føltes så meget fantastisk ut. Resten av bandet holder flott med, og det klassiske to gitar, bass og trommer-oppsettet fungerer forbilledlig. Rytmegitarist og vokalist Lars Jacob Eide Helland spiller på akustisk gitar, noe jeg alltid setter pris på og mener forsterker lydbildet ved en slik klassisk besetning. Ola Rui Nygard holder takten godt og jevnt gjennom hele settet, det samme gjelder bassist Fredrik Bjerkeli.

Jeg har dessverre noe å utsette på denne konserten, og det er ikke bare én ting.

For det første var lydteknikeren ikke noe å skryte av i det hele tatt. Det var flere ganger bandet klart ble oppgitt over dårlig innsats fra boden baki lokalet. Feedback, for høy lyd og dårlig kommunikasjon var noe jeg la merke til underveis. For det andre var publikum ei heller noe å skryte av. Det var både irriterende og flaut å høre plapring fra alle kanter mens Folty Loft spilte slik behagelig musikk. Gratis innslipp er vel og greit det, men det blir ikke særlig stas når man som publikum ikke får opplevd konserten på grunn av at tilsynelatende lite oppegående folk prøver å prate over bandets lydbilde.

Folty Loft har så langt gitt ut albumet_ Earthmen and Strangers_ i 2015 og er visst i gang med å få ut neste plate. I sommer skal de spille på Fitjarfestivalen og på Festidalen.

Jeg anbefaler disse gutta på det sterkeste. Jeg var ikke forberedt på å bli så sterkt preget som jeg ble, og det tror jeg ikke du er heller. Sjekk dem ut.