Samfunnet bak Samfundet
ISFiT
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article 123 medlemmer stemte for Israel-resolusjon image

123 medlemmer stemte for Israel-resolusjon

Storsalen vedtok resolusjon mot NTNUs mulige samarbeid med israelske universiteter.

På lørdagens Samfundsmøte vedtok Storsalen en resolusjon hvor det kreves at NTNU stanser kommunikasjonen med israelske universiteter angående det eventuelle samarbeidet om olje- og gassforskning.

Resolusjonen lyder som følger:

«Studentersamfundet i Trondhjem samlet til Samfundsmøte 5. November 2016 krever at NTNU stanser kommunikasjon med Technicon og eventuelle andre universitet om forskningssammarbeid angående olje- og gassutvinning for Israel».

Resolusjonen ble vedtatt med 123 stemmer for resolusjonen, mens 9 stemte mot, og 40 personer avsto fra å stemme.

Ikke noe samarbeid med det første

Studentgruppen Stopp forskning for Israel (SFFI) tok initiativ til resolusjonsforslaget.

– Vi stiller oss kritiske til at Gunnar Bovim sier teknologien ikke vil bli brukt i omstridte områder. Vi frykter et slikt samarbeid vil føre til at Israel bruker kompetansen til å frarøve naturressurser fra sine naboland, sa Yvonne Lyngaas Asnes fra talestolen, på vegne av Sffi.

[ image ]
Foto: Tore Sandnes Becker
Yvonne Lyngaas Asnes representerte Siffi på talerstolen.

Fra talestolen ble det påpekt at planene om et samarbeid mellom NTNU og israelske universiteter virker skrinlagt. Dette ble bekreftet av gjengsjef i Debattkomiteen Fridtjof Klareng Dale, som også påpekte at Gunnar Bovim ikke kunne utelukke et fremtidig samarbeid.

– En stemme for resolusjonen er en stemme mot Bovim

Tidligere Samfundetleder Øyvind Bentås gikk opp på talerstolen for å kritisere Gunnar Bovim og hans lydighet til regjeringen.

– Lydige Bovim er et nyttig verktøy for den «blåblå-regjeringen». En stemme for denne resolsujonen er en stemme mot løpegutten Bovim, og alle palestinere som lider i Midtøsten, uttalte Bentås.

[ image ]
Foto: Tore Sandnes Becker
Tidligere Samfundetleder kalte rektoren for regjeringens løpegutt.

Etter et spørsmål fra salen kom det også fram at Samfundsstyret ikke har kommet til enighet angående resolusjonen, og derfor ikke ønsket å uttale seg.

Før Samfundsmøte ønsket «Med Israel for fred» å mobilisere NTNU-studenter til å stemme mot resolusjonen.Tilsynelatende var ingen fra MIFF tilstede i Storsalen i kveld.