Sunn, enkel og stille lesesalmat

Knekkebrød, gulrøtter, og andre knasende ting på lesesalen kan være til stor irritasjon for mange. Vær derfor et medmenneske, og ta med «stille mat».

Publisert Sist oppdatert

Sunn, rask, og enkel mat er viktig i eksamenstiden. Hjernen svir av så mye som 20 prosent av kroppens totale energiforbruk, og når man sitter på lesesal time etter time trenger kroppen påfyll. Disse lefsene kan lages dagen før og holder godt i kjøleskapet, litt avhengig av hvilke grønnsaker du putter inni. Lefsene kan spises til middag så vel som lunsj.

Tyrkisk Lefse

En lefse med kylling, hummmus og grønnsaker.

Ingredienser:

Indisk lefse med spennende smaker og teksturer.
  • 2 fullkornstortilla
  • 1 kyllingbryst
  • 1 boks kikerter
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss kesam, rømme eller tahini
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ts pepper
  • 1 ts persille (kan sløyfes)
  • 2 ss spisskummen
  • 1 tomat
  • ½ paprika
  • ¼ rødløk
Avokado, kylling, og krydder er en god kombinasjon.

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Del kyllingbrystet i to like store deler og legg de i en ildfast form. Strø over spisskummen. Stekes i ca. 20 minutter.
  3. Hell av laken på kikertene. Ha kikerter, hvitløksfeddet, olivenolje, kesam, sitronsaft, pepper og persille i en blender. Kjør til en fin kremet masse.
  4. Del opp kyllingbrystet og la det bli kaldt i kjøleskapet.
  5. Kutt opp grønnsakene. Fordel kylling, kikertblandingen (hummus) og ønskede grønnsaker utover på lefsen.

Indisk lefse

Ingredienser:

  • 2 fullkornstortilla
  • 1 kyllingbryst
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss valgfri indisk kryddermiks
  • 1 tomat
  • ½ paprika
  • ¼ rødløk
  • 2 ss mangochutney
  • cashewnøtter (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Del kyllingbrystet i to like store deler og legg de i en ildfast form. Strø over spisskummen og indisk kryddermiks. Stekes i ca. 20 minutter.
  3. Del opp kyllingbrystet og la det bli kaldt i kjøleskapet.
  4. Kutt opp grønnsakene. Fordel kylling, grønnsaker, mangochutney og cashewnøtter utover på lefsen.

Grønn lefse

Ingredienser:

  • 2 fullkornstortilla
  • 1 stk kyllingbryst
  • 1 stk avokado
  • ¼ rødløk
  • ½ rød paprika
  • 3 ss kesam, hvitløksmajones, kremost eller rømme
  • kvernet pepper
  • urte- og hvitløkskrydder

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Del kyllingbrystet i to like store deler og legg de i en ildfast form. Strø over pepper. Stekes i ca. 20 minutter.
  3. Del opp kyllingbrystet og la det bli kaldt i kjøleskapet.
  4. Bland sammen urte- og hvitløkskrydder med kesam. Her står du fritt til å velge krydderkombinasjon.
  5. Kutt opp grønnsaker. Fordel kylling, grønnsaker og kesam utover på lefsen.
Powered by Labrador CMS