Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Storfint besøk på nytt økonomifakultet image

Storfint besøk på nytt økonomifakultet

Fakultetet for økonomi ved NTNU ble tirsdag formiddag offisielt åpnet med flere kjente personer til stede, blant annet finansminister Siv Jensen.

Første januar i år ble et nytt felles økonomifakultet for NTNU opprettet, og tirsdag formiddag ble det holdt en formell åpning ved Handelshøyskolen. Åpningen begynte med akademisk prosesjon og tale ved rektor Gunnar Bovim.

– Ett økonomifakultet er viktig fordi det forankrer NTNUs modell videre og understreker den tydelige teknologiprofilen vi har, forklarte Bovim i sin åpningstale.

Det ble holdt debatt med blant andre Telenor-sjef Sigve Brekke, økonomiprofessor og Høyre-politiker Victor Norman og Dagens Næringslivs politiske redaktør, Kjetil Alstadheim. Arrangementet ble toppet av besøk og innlegg holdt av finansminister Siv Jensen.

– NTNU-miljøet med det nye fakultetet i spissen bidrar til den teknologien som er sentral når Norge nå må omstilles, sa Siv Jensen som i tillegg påpekte at NTNU har fusjonert raskt og dermed blitt Norges største universitet.

Nye institutter

Det nye fakultetet består av Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse, samt Institutt for samfunnsøkonomi, som begge er videreført fra «gamle» NTNU. NTNU i Gjøvik vil få en egen avdeling innen institutt for industriell økonomi. Institutt for internasjonal forretningsdrift i Ålesund, vil også holde til under økonomifakultetet. Det samme vil NTNU Handelshøyskolen, tidligere under HiST.

– Det nye fakultetet er en direkte operasjonalisering av fusjoneringen som vi påbegynte i 2016, og som vi viderefører gjennom 2017, sa Bovim.