Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article De 10 mest populære i 2016 image

De 10 mest populære i 2016

Sex, vikinger og rulleskøyter er blant våre mest leste saker

I 2016 har vi fortalt dere om Karrieredagene på Gløshaugen, snakket med folkene som tullet med NTNU-skiltet, meldt at Familien gikk konkurs (og anmeldt arvtageren Cock and Balls), portrettintervjuet en student som aldri studerer, vist deg snarveien til Itslearning og snakket med studenter som ikke skulle snakke med oss. Alle disse ble godt lest, men ingen var blant de absolutte favorittene.

Her kommer de ti mest leste sakene fra Under Duskens nettutgave mellom 1. januar og 31. desember 2016.

10. Stenger linjekjellere etter røykutvikling

[ image ]
Foto: Aril Shafiei Haakonsen
Året 2016 fikk en rimelig trist start. Vi kunne melde at brannvesenet måtte rykke ut til Moholt studentby etter røykutvikling i en av de såkalte kjellerne, lavterskels festlokaler under studentboligene. Siden den gang har det blant annet blitt opprettet en aksjon for å redde kjellerne, og denne har blitt belønnet med pris fra Velferdstinget. Velferdstinget har gått inn for at lokalene burde gjenåpnes, men deres skjebne er enn så lenge i limbo.

Under Dusken har siden starten av stått på kjellernes side. Vi håper at 2017 blir året de gjenåpner. Oppdatering 13. mars 2017: Våre håp ble innfridd! Les mer: Full jubel for kjelleråpning

9. Kjernens sterkeste røst

[ image ]
Foto: Sebastian S. Bjerkvik
På Lerkendal stadion står det en mann med megafon og roper hvilke sanger som Rosenborgs supporterklubb, Kjernen, skal synge. I vårt intervju med Kjernens arrangementsansvarlig, Jo Erik Øverby, får du høre om alt fra rivalisering med Molde til engelsk fotballs effekt på norske tilskuertall.

8. Betaler regninga for kjæledyret

[ image ]
Foto: Ragnhild Lind Rong
Dyr kan ofte være en god kilde til bekymringsløs underholdning på nettet. Vår store dyresak i 2016 hadde derimot et alvorlig fortegn: Hvert år får Dyrebeskyttelsen inn flere enn 4000 dyr på landsbasis med behov for midlertidige hjem. Heldigvis betaler Dyrebeskyttelsen alle utgifter dersom du vil adoptere et av disse.

7. Hvorfor ligger det spaghetti i gatene?

[ image ]
Foto: Jan Markus Johannessen
I februar kunne man finne gule plaststrå i gatene som ingen visste hvor stammet fra. Inntil de leste vår grave-/børstesak om de gule stråene, selvsagt.

6. Skamløs ansvarsfraskrivelse

[ image ]
Foto: Eirin Marie Fossøy
Etter at Skam-figurene Noora og William «hooket» i april 2016, eksploderte norske debattsider med meninger om forholdet deres. Under Dusken var ganske tidlig på bølgen, med en kulturkommentar fra Emma Johnsen Rødli. Ifølge avissøketjenesten Atekst var Rødli andremann til å skrive om årets mest debatterte tema, men ble slått av «Skuffet (16)» i Aftenpostens Si;D.

Noen dager etterpå svarte Aftenposten-kommentator Mala Wang-Naveen på Rødlis kommentar. Som 39-åring ble Wang-Naveen med dette innlegget en av de første med stor beundring for Skam og omtrent dobbelt så høy alder som målgruppen til å stå frem i norsk offentlighet. Gruppen skulle senere vise seg å være større enn noen hadde trodd og inneholde selveste statsministeren.

Forholdet mellom Noora og William ble oppsummert i andre vers av Skam-gjendiktningen av Tenn lys fra Under Duskens julekalender:

Tenn lys, to lys for Noora
fordi hun lekte tøff,
men straks hun deitet William
så ga hun opp sin bløff.
Tenn lys for rødvinsflasken
som traff yakuza’ns knoll.
Tenn lys for de med typer
med sterk tendens til vold.

5. Slik lager du ditt eget juleøl

[ image ]
Foto: Simen Sundsbø
Sent i november kunne forbrukerredaksjonen vår fortelle hvordan man kunne lage 20 liter juleøl for åtti kroner og med én times arbeidsinnsats.

4. Studenten «Stine» selger sex

[ image ]
Foto: Caroline Ramnæs
Når du leser saken om studenten «Stine» som jobber som eskortepike vil du kanskje reagere på at den ble publisert så tidlig som 2014. Men helt siden utgivelsen har den vært svært populær, med et betydelig antall lesninger hver eneste dag. I 2016 holdt antallet lesninger til en fjerdeplass, og derfor fortjener den selvsagt en plass på denne listen.

Årsaken til populariteten kan jo være at mange googler «selger sex Trondheim» i håp om å finne noe ganske annet enn bare en god leseopplevelse. Men ettersom statistikken viser at leserne gjennomsnittlig tilbringer fem og et halvt minutt på artikkelen, klarer den tydeligvis å få dem på andre tanker.

Saken har jevnt med lesere hele året, og de kommer som regel innom på søndager. Vi vil minne våre lesere på at kjøp av sex er forbudt, uansett ukedag.

3. Pristest av matbutikker

[ image ]
Foto: Hans Fredrik Sunde
Kort fortalt var Rema billigst og Bunnpris i særklasse dyrest i vår pristest.

2. Rulleskøytemannen

[ image ]
Foto: Helene Mariussen
Tommy Winther var et kjent syn, men lite kjent navn inntil vi lagde tekst- og videointervju med «rulleskøytemannen». Han fortalte oss om økologisk mat, filtrert vann og et avslappet, men krevende, treningsregime: fem timer rulleskøyting om dagen, fem ganger i uka.

1. – Slutt å pisse på kulturarven vår

[ image ]
Foto: Trude Bakken Telle
Årets store leservinner var Anette Sivertstøls nyhetskommentar om hvor lite sammenheng det er mellom vikinger og moderne høyreekstreme, enda sistnevnte liker å late som det. NRK har akkurat kunnet melde at Odins soldater er lagt ned (sannsynligvis). Vi løfter mjødglasset vårt for det.

Uansett hvilke saker vi måtte bringe dere i 2017, håper vi at alle våre lesere får et trivelig år. Følg Under Dusken på Facebook for å få med deg våre nyeste saker.