«His Dudeness» returnerer

Devin the Dude er en artist som uten tvil egner seg best live.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 4. mars fikk Trondheim storfint besøk av den amerikanske hip-hop-legenden Devin the Dude. Den nå 46 år gamle Texas-rapperen har gjennom en lang karriere jobbet med mange av de store navnene innen sjangeren. Siden solodebuten i 1998 vitner samarbeid med artister som Snoop Dogg, Dr. Dre og De La Soul til en innholdsrik karriere. Beskrivende nok har Devin blitt kalt ting som «A brilliant oddball with a spaced out flow», «Rap’s best kept secret» og «Your favourite rapper’s favourite rapper».

Lørdagskvelden i lobbyen i Verkstedhallen startet klokken 21 med oppvarming fra den lokale DJ Børek. Ørene ble fylt med klassiske hip-hop-låter og lokalet ble sakte men sikkert fylt med både gamle travere og yngre folk som alle var samlet for å oppleve «The Dude». Det var ikke før godt over elleve at Devins egen DJ kom opp på scenen for å gi publikum det de hadde ventet på: «Give it up for Devin the Dude!» runget det gjennom den lille salen, og ut kom en smilende Devin.

Det er nå omtrent sju år siden sist Devin var på besøk i Trondheim. Da inntok han den nå nedlagte scenen på Brukbar/Blæst. Det sies at rapperen da ytret, at han ikke kom til å returnere hit til byen. Dette viste seg heldigvis å være feil. Jeg tror jeg snakker for flere når jeg sier at det var bra han løy.

Devin åpnet konserten med å fortelle om hans siste besøk her i byen, og fortalte at han hadde hatt lyst til å komme tilbake en stund. Dette var noe forsamlingen ble svært glad for å høre. Rutinert som denne mannen er, lot han ikke folk vente for lenge, og satte straks i gang. Det ble spilt låt etter låt, stemningen ble bedre for hver av dem, og med den karakteristiske scratche-beatboxen mellom versene var det hele komplett.

Det tok ikke lang tid før låter som «Doobie Ashtray», «What a Job» og «Lacville ‘79» rullet inn en etter en. Samtidig begynte lukten av cannabis å fylle den lille lobbyen i Verkstedhallen og Devin tok i mot den ene jazzsigaretten etter den andre. Stemningen var på topp.

Devin the Dude er en artist som uten tvil egner seg best live. Låtene gjennomføres med en usedvanlig presisjon og letthet. Dette gjør det lett å synge med og delta i konserten. I tillegg har han en tilstedeværelse og kontakt med publikum man sjeldent får se fra artister av hans kaliber. Dette var en konsert jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å oppleve, og unner alle den samme opplevelsen.

Powered by Labrador CMS