Fire gode eggeretter

Sulten på noe sunt? Det egge noe problem.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Som plommen i egget


Frokost: Arils bananpannekake

Når du våkner og er skikkelig eggcited over dagen som står foran deg er det fint å kunne starte med et godt måltid. Arils bananpannekaker er raske, sunne, og ikke minst skikkelig gode!

Ingredienser:
• 1 banan
• 1 egg
• En neve havregryn
• Litt nøytral olje til steking
• Toppes med syltetøy og cottage cheese eller etter eget ønske

Slik gjør du:

  1. Skrell bananen og ha egg og banan i en hurtigmikser. Miks til det blir en glatt røre som skummer litt. Jo mer du mikser, desto luftigere blir den.

  2. Varm en stekepanne til medium varme og tilsett olje. Hell røren i pannen og sett ned varmen litt. Strø havregryn på toppen.

  3. Jeg pleier ikke å snu pannekaken da den blir nesten gjennomstekt og havregrynet tiltrekker seg fuktigheten på toppen. Det er viktig å ikke ha for høy varme så den blir brent.

  4. Serveres rykende fersk med cottage cheese og syltetøy, eller etter eget ønske.

Lunsj: Egg i tomat og bønner

Dette er en kjapp og god rett. I det mexicanske kjøkken kalles denne retten Huevos Rancheros og serveres som frokost med tortilla. Det er lov å være litt eggoist når man forsyner seg med denne retten.

Ingredienser:
• 1 boks hakkede tomater
• 1 boks blandede belgfrukter eller etter eget ønske
• 1 egg
• 1 chili (kan sløyfes)
• Litt vårløk (kan sløyfes)
• Tortilla eller brød
• Rømme (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader og finn fram en ildfast form.

  2. Ha tomatboksen i formen sammen med hakket chili og belgfrukt, og bland dette godt sammen.

  3. Klekk et egg over tomatene og belgfrukten. Sørg for at det er en liten grop til egget.

  4. Sett formen i ovnen i rundt 15 minutter.

  5. Strø litt vårløk over. Serveres med tortilla eller brød, rømme og salsa.

Middag: Mammas Quiche

Mamma er eggsepsjonell på kjøkkenet, og jeg er vokst opp på sunn og god mat. Mammas quiche er lett og rask å lage, spesielt hvis du kjøper ferdig paideig. I pai kan man putte det man har i kjøleskapet. Skinke og vårløk kan byttes ut med brokkoli, soltørket tomat, purre, kjøttdeig eller kylling.

Ingredienser:
• 100 g smør
• 3 dl hvetemel
• 4 ss kaldt vann
• 1 pakke skinke
• 2 vårløk
• 5 egg
• 1 dl fløte
• 2 dl melk
• 150 g revet ost
• 1 ts pepper
• 1 ts salt
• 1 ss persille
• 1 ss rosmarin

Slik gjør du:

  1. Bland mel, smør og vann sammen til en deig. Trykk den deretter ut i en paiform eller ildfast form. Ca ½ cm tykkelse. Prikk deigen med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i 15 minutter.

  2. Stek paiskallet i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

  3. Fordel hakket vårløk og skinke utover paiskallet.

  4. Bland egg, fløte og melk i en skål og tilsett krydder og revet ost.

  5. Hell eggblandingen over paiskallet. Stekes på nederste rille i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.

    Serveres varm eller kald med salat til.

Kveldsmat: Arme riddere

Når du er skikkelig eggshausted etter en lang dag er det fint å kunne avslutte dagen med et godt måltid. Arme riddere har sitt opphav i det franske kjøkken. Flere varianter finnes, og min navnesøster Henriette Schönberg har en oppskrift på «Rike riddere» i sin kokebok fra 1945. Dette er altså en mer luksuriøs variant.

Ingredienser: • 6 skiver brød, loff eller annet
• 2 egg
• 2 dl melk
• 2 ts kanel
• Topping etter ønske

Slik gjør du:

  1. Visp sammen egg, melk og kanel.

  2. Dynk brødet i blandingen. Stek skivene i en medium varm panne.

  3. Serveres varme med ønsket tilbehør. Jeg brukte frossne bringebær, blåbær og vaniljekesam.

Powered by Labrador CMS