Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Disse er valgt inn i NTNU-styret image

Disse er valgt inn i NTNU-styret

Christoffer Vikebø Nesse og Anja Beate Andersen blir studentenes representanter i styret fra høsten 2017.

Christoffer Vikebø Nesse (25) og Anja Beate Andersen (23) ble torsdag kveld valgt inn i NTNU-styret.

NTNU-styret skal ha to studentrepresentanter, én mann og én kvinne. Studentene i styret har tidligere avgjort viktige saker. For eksempel var det deres stemmer som vippa vedtaket om fusjon i positiv retning i 2015.

Nesse og Andersen studerer begge ved NTNU i Trondheim, og det er dermed ingen studentrepresentanter fra de andre campusene.

Nesse gikk ikke til valg med noen kampsak, mens Andersen har sagt hun vil kjempe for en enklere utvekslingsprosess.

LES OGSÅ: Høgskolene skal ikke lenger kvoteres inn i NTNU-styret

Drøye 14 prosent valgoppslutning

– 35 909 studenter hadde stemmerett i valget, og av disse avga 5324 stemme. Det gir en valgoppslutning på 14,83 prosent. Dette er en oppslutning studentenes valgstyre er fornøyd med, skriver studentenes valgstyre i en pressemelding torsdag kveld.

I 2015 var oppslutningen til styrevalget på 12,9 prosent og i 2014 var oppslutningen 12,8 prosent.

– Oppslutningen har økt siden de siste to årene, og det må vi være fornøyde med. Alle kandidatene har drevet en redelig valgkamp, og stemningen har vært veldig god mellom alle kandidatene, sier valgstyrets leder Ingvild Marie Sørlie videre.

LES OGSÅ: Valgdebatt på Samfundet

Tjora blant de ansattes representanter

Også de ansatte har representanter i styret, og tidligere denne uka prata vi med Aksel Tjora, som har kritisert både ledelsen og antyda at studentenes representanter i styret er rævsleikere. Nå ble Tjora sjøl stemt inn som representant for de fast vitenskapelige ansatte i det samme styret.

Det blir han sammen med Kristin Melum Eide og Tim Torvatn. Melum Eide beholder plassen som styremedlem, mens Torvatn rykker opp fra varaposisjon, skriver Universitetsavisa.

Stipendiat Nina Helen Aas Røkkum skal representere de midlertidig vitenskapelig ansatte i NTNU-styret, mens Kjersti Møller fortsetter som representant for de teknisk-administrativt ansatte.