Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Ny ledelse i Velferdstinget image

Ny ledelse i Velferdstinget

– Det er viktig for meg at alle studenter skal få en bedre hverdag, sier nyvalgt leder Thomas Krogstad Eriksen.

Under onsdagens valg i Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim ble Thomas Krogstad Eriksen valgt til ny leder. Velferdstingets oppgave er å ivareta og bedre velferdstilbudet for studentene, hvor de blant annet bestemmer hva semesteravgiften skal brukes til, og uttaler seg om hvordan Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) skal prioritere.

– Det viktigste for meg er at alle studenter skal få en bedre hverdag enn det de har fra før. Når studentene våkner skal de ha lyst til å komme seg på campus, og ha glede av hverdagen, sier Eriksen til dusken.no.

I år har en viktig sak for Velferdstinget vært fjerning av nattakst. Tidligere har de også kjempet for åpning av Moholtkjellerne. Av saker som kan dukke opp i løpet av det neste året er hvorvidt fagskoler skal få rett til å melde seg inn i studentsamskipnader.

– Dette skal opp i Stortinget 2. mai. Her vil jeg se hva vi får å jobbe med, og det er viktig å være fleksibel og gjøre det beste for studentene, sier Eriksen.

Vet du fortsatt ikke hvordan studentpolitikken fungerer? Se vår video Studentpolitikken på 1, 2, 3.

Vanskelig å få nok medlemmer

Da det skulle velges tolv representanter til Velferdstinget 5. april kunne Universitetsavisa melde at bare seks personer stilte til valg.

Hva tenker du om å ta over for en organisasjon det er så vanskelig å rekruttere til?

– Det er en utfordring man må ta på strak arm. Det er viktig å være flink til å vise hva Velferdstinget gjør, og de mulighetene man har til påvirkning der. Vi må også se på rammene rundt valget, som tidspunktet for det, sier Eriksen.

På onsdagens valg ble også Elise Kaldheim fra NTNU i Ålesund valgt som neste organisatoriske nestleder, og Kristian Nygård Svartås fra NTNU i Trondheim ble ny politisk nestleder.