Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Et steg nærmere fjerning av nattakst image

Et steg nærmere fjerning av nattakst

Hvis Trondheim kommune blir med på spleiselaget, kan nattbuss bli gratis for studentene.

Onsdag formiddag gikk innstillingen om å fjerne nattaksten for studentene gjennom i fylkestingmøte. Dersom det skal bli en realitet, må Trondheim kommune være med å dele kostnadene. Leder Ida Jodanovic i Velferdstinget er håpefull.

– Ut fra tidligere signaler som er sendt, tror jeg dette vil gå fint. Jeg er positivt innstilt, så må vi bare sørge for holde press på politikerne.

Les også: Nå kan nattbuss bli billigere for studentene

– Steg i riktig retning

Kampen for å få fjernet nattakst er ikke over, og Jodanovic er klar på at innstillingen ikke er en uforbeholden seier.

– Jeg skulle ønske fylkeskommunen tok hele ansvaret siden kollektivtransport er deres ansvar. Jeg er likevel veldig fornøyd med dette, ettersom vi møtte mye motstand i starten. Vi har hatt mye framgang.

Velferdstinget og Jodanovic har i lengre tid jobber for å få fylkespolitikerne til å høre på studentenes ønsker om gratis nattbuss, blant annet gjennom en underskriftskampanje.

– Dette er et viktig sted i riktig retning, sier Jodanovic.

Les også: Må bevise at studentene ønsker billigere nattbuss

Kaller prosessen for et politisk spill

Mats Ramo (Frp) refser Arbeiderpartiets holdning til nattaksten. Han mener at man har brukt altfor mye tid på diskusjonene uten å høre på hva studentene faktisk ønsker når det gjelder busstilbudet. Ramo hevder videre at det nærmest har vært et spill om å framstå som positive til taksten fra Arbeiderpartiet sin side. Uten å egentlig å være det.

– Det å drive med buss er en fylkeskommunal oppgave. At man forventer at Trondheim kommune skal være med på dette spleiselaget er en måte å trenere prosessen. Posisjonen har vært for opptatt med å spille et politisk spill enn å finne fram til gode løsninger, sier FRP-representanten.

[ image ]
Foto: Tore Sandnes Becker
Mats Ramo mener studentene blir lurt av Arbeiderpartiet. Fylkeskommunen skyver Trondheim kommune foran seg, hevder han.

– En gavepakke

Stig Klomsten forsvarer posisjonen Arbeiderpartiet har tatt på fylkesmøtet. Han mener at fylkeskommunen også må ta hensyn til at det er flere studenter i Trøndelag og at man må behandle alle studenter rettferdig, og ikke kun dem som er i Trondheim.

– Det at fylkeskommunen vil være med å ta halvparten av regninga for Trondheim kommune er en gavepakke for dem. Trondheim kommune uttrykte også for ett år tid siden at fjerningen av taksten er i interesse for dem, sier Klomsten.