Pstereo: Spidergawd

Den trønderske supergruppa leverer saftig rock og setter punktum for en lang festivalsommer.

Publisert Sist oppdatert

Etter det frontmann Per Borten beskriver som en «et titalls unger lang pause», er Spidergawd endelig å se på en trøndersk scene. Bandet, som består av medlemmer fra blant annet Hopalong Knut og Mooving Oos, serverer et lekent åpningsnummer med «What have you become», og allerede her ser vi konturene av den neste timen. Det er noe slengbukse-aktig over det hele, og jeg føler nesten at en sigarett er påkrevd til musikken. Hårete, rufsete og leken rock med elementer fra 70-tallet der, altså.

Les resten av anmeldelsene fra Pstereo her.

Låta «LouCille» introduseres med en frekk saxofon-solo, anført av Rolf Martin Snustad, og er et av flere høydepunkt vi får servert. Fremste rad elsker det, og Per Borten er enig:

– Sa æ at æ elske dokk? Æ gjør det!

Kenneth Kapstad fortjener for øvrig en pris for dagens, om ikke festivalens, stødigste jobb bak trommesettet.

Det er ikke vanskelig å la seg rive med når Spidergawd spiller opp til dans, men det er fåtallet som deler min entusiasme. Spidergawd er nok et av de bandene som i dag får det verste av det trønderske været, og det er trist å se at de ikke får den entusiasmen de fortjener. Ikke for det, det er god kok i front, men såpass burde være en selvfølge. Borten snakker til publikum titt og ofte, og på et tidspunkt annonserer han at han håper ingen blir lei av han. Tvert imot: Konserten gir meg mersmak, og jeg gleder meg til å følge med på bandet utover høsten.

Powered by Labrador CMS