Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Dobbelfeiring på ​Trønderfest​ ​ i​  Dødens ​dal image

Dobbelfeiring på ​Trønderfest​ ​ i​ Dødens ​dal

UKA 100 år og DDE 25 år – selvfølgelig skal de feire sammen under festivalens faste Trønderfest.

Under UKAs 100-årsjubileum har de funnet flere å feire med – det sagnomsuste trønderbandet DDE fyller nemlig 25 år i år, og sammen med Anders Jektvik og Dag Ingebrigtsen inviterer de til Trønderfest i Dødens dal.

Trønderfesten er en viktig institusjon, men var forsvunnet fra programslippet til UKA-13 fordi det opp til kort tid før festivalen ble vurdert å droppe hele festen til fordel for et nytt arrangement. Trønderfesten var imidlertid såpass etterspurt at den ble bragt på bane igjen, noe senere enn resten av programmet. Til UKA-15 opptrådte DDE, Åge Aleksandersen og Dag Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: Bak barten på Trønderfest

I pressemeldingen fra UKA inviteres folk til å møte opp med trønderbart, skinnvest, RBK-skjorte eller felleskjøpet-dress samt en jovialitet kun trøndere kan matche. De skriver at dette bør være gode ingredienser for en fest det vil ta lang tid å glemme.

Ingen Too Far Gone

[ image ]
Foto: Thomas Solberg
Stemning fra Trønderfesten i 2009

Som i fjor opptrer the Kids-vokalisten Dag Ingebrigtsen med slagere som «Vil du værra med mæ hjem» og «Forelska i lærer’n». Nytt av året er at Too Far Gone erstattes med Anders Jektvik, artisten fra Hitra som sikret seg en andreplass i finalen i Norske Talenter desember 2012.

Billettene slippes allerede 31. august, og man bør være kjapt ute om man skal sikre seg billetter til det populære arrangementet.


Om artistene:

DDE rundet 25 år den 18. januar. Det er ingen selvfølge å holde på samme mannskap i en mannsalder, men DDE-skuta fosser videre med de samme karene som startet eventyret i 1992. Over 3000 konserter senere, for bortimot halve landets befolkning og halvannen million solgte CD-plater, er jubilantene klare for nok en Trønderfest med byens studenter.

Anders Jektviks tekster og melodier, kombinert med en stemme og fjetrende gitarspill, har berørt norske TV-seere, radiolyttere og konsertgjengere siden han dukket opp på den nasjonale arena i 2012. Han har de siste tre årene gjort noe svært få norske artister har gjort, nemlig å ha utsolgte konserter i Olavshallen, Midt-Norges storstue blant konsertsaler, hver høst.

Dag Ingebrigtsen er mannen bak låter som bl. a «(Hun er) Forelska i lærer’n», «Rosenborg-sangen», «Harley Davidson», «Drums of war», «Seven Seas» og «Vil du værra med mæ’ hjem i natt». Har startet band som The Kids, TNT, Tindrum, The Grønne Glitrende 3, DAG etc. Og med sitt eget band Dag Ingebrigtsen & The Dynamite Kids kommer alle de største hitlåtene som perler på en snor.