SELSKAPSSIDEN: Lokalene er åpnet opp og baren er flyttet langs den nordre veggen. Her fra åpningskvelden.

Vellykket oppgradering

Du får gode drinker, snobbete atmosfære, men litt sprikende konsept på nyoppussede Selskapssiden.

Publisert Sist oppdatert

UKEtradisjonen tro har det vært Byggeprosjekt på Samfundet, og i år var det lokalene til Selskapssiden som skulle til pers. Konseptet cocktailbar/lounge er beholdt, men interiøret har fått en real og tilsynelatende påkostet oppgradering på Selskapssiden, som åpnet natt til 5. oktober.

Les også: Byggerprosjektet-17 ønsket ikke å havne i «Strossa-fella»

Gjennomført interiør

Byggeprosjektet har gjort en god jobb, for Selskapssiden er nesten ugjenkjennelig. Lokalene er åpnet opp og baren er flyttet langs den nordre veggen. Veggene har fått en petroleumsblå farge og er delvis trukket i stoff, og i taket henger dusinvis av glødelamper over de lave sittegruppene i eik, med seter trukket i brunt skinn. Har vi trampet rett inn i en interiørkatalog?

Det var god stemning på åpningskvelden natt til 5. oktober.

Det hele framstår som gjennomført, stilrent og luksuriøst, og kunne fort forveksles med et hvilken som helst Petter Stordalen-konsept. Om noe trekker ned, er det at det er usedvanlig lyst her. En dimmer på lampene og en noe dunklere belysning hadde kledd kveldens klientell, som i anledning G-helg har en gjennomsnittsalder på langt over 45 år.

Les vår anmeldelse av Byggeprosjektet-15 her.

Spennende barkart

Oppgraderingen av Selskapssiden ser ut til å ha slått an, for lokalene er fulle, og i baren er det kø. En entusiastisk barsjef Hans Brenna viser fram det oppgraderte barkartet. Her finner vi blant annet drinken Hundreåringen, en variant av russian spring punch, nettopp i anledning UKAs 100-årsjubileum. Brenna forteller at Spritgjengen har vært på flere kurs, og det har gitt resultater på barkartet, som framstår som oppdatert og moderne. Brenna kan fortelle at de har satset på ferske råvarer, som blant annet tyttebær og rips.

Det går selvfølgelig også an å bestille utenfor den spenstige menyen. Mojitoen smaker for en gangs skyld mojito, og det er fristende å si at den syrlige drinken er verdt den uvanlig høye G-helg prisen – 129 kroner. Klientellet klager ikke på prisene, og enkelte virker overrasket når Duskens utsendte påpeker at dette er litt over vanlig gebyr.

Selskapssiden kommer til å satse på egen vri på tradisjonelle drinker, og har allerede planer om en ny meny etter UKA. Da spås medlemspris ned under hundrelappen igjen.

Sprikende konsept

Musikkprofilen er fortsatt eksotisk deep house, og for anledningen spiller dj-en innslag av dansbar, tysk techno. Men her er det ingen som danser. Ikke så mye som en lett vugging er å spore, selv ikke blant det yngste klientellet. Dj-en, som spiller gamle klubb-bangere, er bortkastet på dette publikummet; en god, gammeldags spotify-liste hadde holdt i massevis.

Klientellet må delvis unnskyldes, for den sterke belysningen og mangel på danseplass blant sittegruppene gjør nok sitt for at en over gjennomsnittet sjenert økonomistudent ikke tør å ta til dansefoten. Litt rart er det at det er bygget en halv etasjes høy og tilsynelatende påkostet dj-bås mellom døra og baren, mens det ikke er gjort plass til dansegulv. Konseptet spriker litt.

Stadig snobbete

Selskapssiden har gått for å være litt snobbete tidligere, og det er det fortsatt. Ser du etter et sted for avkobling og flashing av dine dyre aksessoarer etter en hard studieuke? Eller setter du simpelthen pris på en god drink i luksuriøse omgivelser - da er Selskapssiden stadig stedet for deg. Det blir spennende å se hvilken vei Samfundet og KSG drar konseptet etter UKAs slutt. Dette kan potensielt bli stedet der du snobber deg ut med studielånet i høst.

Powered by Labrador CMS