Utbygging av campus nå vedtatt

Studenttinget er godt fornøyde, men skulle helst sett at byggetiden ble kortere.

Publisert Sist oppdatert

Leder Sindre Kristian Alvsvåg i Studenttinget er glad for endelig vedtak, men skulle gjerne sett at byggetiden var kortere.

– Vi som deltok på NTNUs ledersamling fikk høre de gode nyhetene direkte fra fersk statsråd for høyere utdanning og forskning, og stemningen var elektrisk. Rammen på 10 år er realistisk, men vi skulle helst sett at campus stod ferdig til 2025, sier han til Under Dusken.

I vedtaket fra regjeringskonferansen torsdag ble det bestemt at NTNU får penger til 92 000 kvadratmeter nybygg og 45 000 kvadratmeter ombygging av campus i Trondheim. Det skriver Universitetsavisa, som først meldte om saka.

Les også: Lokal motstand mot NTNUs planlagte parkutbygging

Historisk

Alvsvåg mener vedtaket er historisk, ikke bare for NTNU, men for hele landet.

– Det er en stor anerkjennelse at statsråd og regjering nå finansierer store deler av NTNUs campusprosjekt. Dette er et utrolig viktig vedtak. Ikke bare for NTNU og Trøndelag, men hele landet!

Også NTNU-rektor Gunnar Bovim er fornøyd med vedtaket.

– Dette er en viktig avklaring. Vi er glad for å ha fått et helhetlig vedtak. NTNU får med dette en unik mulighet til å skape fremtidens universitet som skal bidra til omstillingen av Norge, sier han i pressemeldingen.

KAM-senter

Videre kommer det fram at et senter for kunst, arkitektur og musikk (KAM) skal realiseres. Vedtaket sier ingenting om arealbruk på dette senteret.

– Vi er svært fornøyd med at KAM-senteret kom med. Her er det utrolig mye å hente på godt samarbeid mellom et slikt senter og studentfrivilligheten, sier Alvsvåg.

Ifølge pressemeldinga innebærer konseptet ombygging for magasinarealene til Vitenskapsmuseet. De foreslåtte formidlingsarealene er derimot ikke inkludert. NTNU-rektoren sier at NTNU vil prøve å få det til innenfor NTNUs ordinære rammer.

– Strålende bra, dette må være NM i handlekraft, sa en meget fornøyd rektor da Iselin Nybø fortalte det glade budskapet til NTNUs ledere.

Powered by Labrador CMS