Samfunnet bak Samfundet
ISFiT
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Trondheim Calling: Fredag image

Trondheim Calling: Fredag

Kaldt ute, men massevis av varme inne.

Fredag ble festivalstemningen under Trondheim Calling skrudd opp enda ett hakk. Med åpning av scenene på Samfundet, og med massevis av konserter i Midtbyen, bød festivalen på konserter for enhver musikksmak. Selv om gradestokken viste 13 minus, var det likevel en upåklagelig god stemning inne lokalene. Dette er våre anmeldelser av noen av gårsdagens konserter:

Kvelden startet med bestillingsværket The Sound of Trondheim Calling i Storsalen på Samfundet, som i følge vår anmelder gikk over all forventing. Billie Van tredde ut av skyggen til både Jonas Alaska og Mikael Paskalev med en solid opptreden. Senere spilte elektronika-artisten Gundelach en drømme-aktig konsert i Storsalen hvor alt så ut til å klaffe.

Bandet Killer Kid Mozart ga en morsom og lite selvhøytidelig konsert på Fru Lundgreen.

Chêne var neste band ut på Lundgreens, men det ble en konsert som vår anmelder mente var litt for anonym.

På Diskoteket denne fredagskvelden var det duket for rolig norsk hiphop og RnB. Emir, den ene halvdelen av hiphop-duoen Sushi x Kobe, spilte en litt for kort konsert på Diskoteket som ga vår anmelder fler spørsmål enn svar.

Trondheimsbaserte Gerald Ofori gjorde derimot en solid opptreden, som vår anmelder mente lovet godt for framtiden til den unge hiphop-artisten.

I Olavshallen var fokus på den harde musikken,. Vår anmelder ble mektig imponert over Sunswitch, hvor Kristoffer Lo og hans tuba uten tvil stjal showet.

Etterpå var det duket for enda mer deilig støyrock med Haugesundsbandet Årabrot.