Samfunnet bak Samfundet
ISFiT
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Campusplaner ut på høring image

Campusplaner ut på høring

Mandag la trondheimspolitikerne fram sine forslag til utbyggingen i Høyskoleparken.

Politikernes forslag til mulige løsninger for campusutbygging i områdene rundt Gløshaugen, ble i dag sendt ut på høring. Dette melder Adresseavisen.

Det har lenge vært avgjort at NTNU i Trondheim i hovedsak skal samles rundt campus Gløshaugen, men det er stor uenighet om hvilke områder utbyggingen skal legges til. Mandag diskuterte Bygningsrådet i Trondheim Kommune hvilke forslag til utbygging som skulle sendes videre ut på høring.

– Nå skal vi over til rosinen i pølsa, sa møteleder og varaordfører Ola Lund Renolen (MDG) da campusspørsmålet skulle opp for bygningsrådet, ifølge Adressa.

Se også: Bevar Høyskoleparken knuste pepperkakeinstallasjon av uønskede bygg.

Ingen utbygging langs Klæbuveien

Ifølge Adressa hadde lokalpolitikerne fem ulike forslag til løsninger på campusutbyggingen, i tillegg til Rådmannens instilling. Alle forslagene kan leses i sin helhet her. Politikerne sier nei til bygging i Høyskoleparken langs Klæbuveien. Det åpnes imidlertid for å vurdere utbygging av NTNU mellom Hesthagen og Gløshaugen, så dette blir en del av forslagene som sendes ut på høring, ifølge Adressa.

Det har vært mye lokal motstand mot utbygging av NTNU på bekostning av grøntområdene i Høyskoleparken. Lederne fra syv borettslag i området gikk høsten 2017 sammen om å skrive et åpent brev der de argumenterte for at lokale interesser og ønsker i liten grad har blitt tatt hensyn til så langt i prosessen.

Stiller krav til samlet campus

I november i fjor ble det avholdt et allmøte for Dragvoll-studentene for å kartlegge krav til samlokalisering.

– Vi føler campusutviklingen går litt raskt i svingene, og at vi trenger å si vår mening om hva vi forventer av en ny campus, sa leder Leif Bjarne Hammer av Studentrådet HF den gang til Under Dusken.

I januar vedtok regjeringen at NTNU får penger til 92 000 kvadratmeter nybygg og 45 000 kvadratmeter ombygging av campus i Trondheim.