Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Øya: Linni image

Øya: Linni

Leverer Maksimum i minimum-forhold.

Bergenseren tidligere kjent fra Yoguttene, og i nyere tid for soloalbumene Maksimum og Medium, klatrer seg opp på podiet på Hagen kledd som om han nettopp kom ut av dusjen, slang på seg caps og sneakers, og gikk ut døra. I bakgrunnen har headlineren Arcade Fire startet, men for meg er dette det eneste stedet å være.

Linni setter i gang med «Tur» med pustende og sensuell vokal. «Alene Hjemme» følger opp og sceneshowet fenger. En litt useriøs, men personlig tilnærming og gestikulering som minner om sær performance art legger opp til en kul opptreden. På «Skee-Lo ting» omfavner lyset på scenen Linni og får ham til å skinne som det stjerneskuddet han er innenfor den norske Hiphop og RnB-scenen. Myras vers savnes, men låten leveres vakkert.

Les også: Vi var på plass på den nye HEIM-festivalen

Under «Mine Drager & Helter» fra Kvam-samarbeidet Neste Planet tar useriøsiteten litt overhånd når Linni i et øyeblikk glemmer teksten, men når «Hjem Igjen» følger opp, er stemningen tilbake på topp. «Jeg Er Vinden» blir levert med mange friheter i vokalen, og jeg synes det ødelegger litt for de sårere punktene i låten, men det tar seg opp igjen når det kommer til broen.

«Kanskje, Kanskje Ikke» blir et rolig og fett moment, og energinivået blir dratt hardt opp med «Maria». Regnet begynner å dryppe under «Hva Da», men det ødelegger ikke stemningen blant publikum. Regnponchoer deles broderlig mellom tilskuerne før skuren skrus opp til pøsregn på «Alt Jeg Vil Ha». Linni stripper ned til kun en badebukse, og avduker sitt nyklipte hår. Innlevelsen og gestikuleringen er tilbake, og bravadoen skaper det største høydepunktet i konserten til nå.

«Glass» låter nydelig, og varme leveres fra scenen med bangeren «Eiar». Linni klatrer ned fra podiet og ut på en høyttaler for å kjenne på regnet selv. Etter litt dansing i fossen fra taket på scenen, avsluttes det hele med nydelige «Æren», og en rolig avskjed møtes med entusiasme fra publikum. Linni gjør maksimalt ut av dårlig vær og spilletidskræsj med en headliner, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd.