Samfunnet bak Samfundet
ISFiT
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Hip hop-frokost på sengen image

Hip hop-frokost på sengen

Ivan Ave varter opp med jazzete beats, groovy stemning, og en trivelig vibe. Å bli servert en hyggeligere musikkopplevelse skal godt gjøres.

Ivan Ave skaper ekstremt god kok i storsalen med sin chille stil og jazzy beats. Han er leken, og får publikum med på å synge en god del svada, mens han leverer bar på bar, akkompagnert av beatsene big boysene fra Stones Throw har mekket for han.

Hver gang Ivan rusler bort til sampleren sin fyres det opp en ny digg beat, mens keyboardist Arthur passer på at hver overgang blir så silkemyk som overhodet mulig. Videre rusler Ivan bedagelig rundt på scenen, flørter med publikum, freestyler og utstråler god stemning.

Emil Stabil: Ustabil stemning i Storsalen

Han etablerer god kontakt med publikum, er frampå på scenen, og oppfordrer ved hver mulighet publikum til å engasjerer seg i musikken han spiller. Det bidrar til å skape en trivelig og intim stemning, som ikke akkurat er det undertegnede forbinder med hip-hop konserter, men som på ingen måte er et nedsig. Snarere tvert imot, det er nettopp Ivan Aves koselige utstråling og kroppsspråk på scenen som gjør konserten så sykt bra. Det å bare kunne lene seg tilbake i beatsene og groove med etter beste evne, er noe som har blitt sjelden kost på hip hop-konserter nå til dags, og blir bare mer kjærkommen av den grunn.

L.U:N.A: Etterlengtet tilskudd til programmet

Å hevde at Ivan Ave er Norges beste rapper er nok noe det vil herske uenighet om, men å hevde at han er norges chilleste rapper er noe de fleste bør kunne si seg enig i.

Konserten gir meg sterke konnotasjoner til frokost på sengen, unødvendig dype samtaler på nach, og pilsing i parken med venner. Å ikke kose seg på en Ivan Ave konsert blir litt i samme gate som å mene at 17, mai er dårlig stemning.

Kort oppsummert: Alle burde sett Ivan Ave!

Les også: Lydproblemer stopper ikke Linni