Studiestart
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Imponer din veggisvenn, vis fram ditt tofutalent image

Imponer din veggisvenn, vis fram ditt tofutalent

La posesuppa ligge igjen i butikkhylla. Denne thailandske suppa lager du bedre hjemme, og den passer perfekt nå som mørketiden snart er over oss.

Mange lar seg skremme av tofu, men denne ikke så veldig eksotiske proteinbomba er ikke så skummel som den ser ut som. Velg en tofu av typen firm (ikke silken eller silkenfirm), og så skal dette gå helt fint. Tofu kommer ofte i pakker med vann. Dette må du klemme ut så mye som mulig av sånn at den kan trekke til seg flest mulig gode smaker. Denne suppa gir fire til seks porsjoner.

DU TRENGER:

• 250 gram firm tofu
• 2 gulrøtter
• 1 rødløk
• 2-3 fedd hvitløk
• 3 store sopp
• Skallet til 1 sitron
• 5 cm fersk ingefær
• 1 rød chili (smak til)
• 1 boks kokosmelk
• 5 dl grønnsaksbuljong (evt. 1 buljongterning blandet ut i 5 dl varmt vann)
• Soyasaus (smak til)
• Tørket koriander (eller persille, hvis du synes koriander smaker såpe)
• Salt og pepper

Hvis du heller finner tom kha-paste, kan du bytte ut hvitløken, ingefæren og sitronskallet med denne. Prøv butikker som for eksempel Buran Asia Mat.

FRAMGANGSMÅTE:

  1. Klem ut vannet av tofuen, jeg kan ikke poengtere dette nok! Del den på langs slik at du har to flate rektangler og tørk med litt tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle (hadde du virkelig tenkt å bruke et skittent et? Guri.) Del tofuen i like store kuber, og sett til side.
    Valgfritt: Lag en marinade med noen spiseskjeer soyasaus, litt raspet sitronskall, en klype pepper og koriander, og ha over tofuen. La trekke – jo lenger jo bedre.

  2. Skrell og kutt løken, gulrøttene, og soppen i småterninger. Skrell og finhakk hvitløk, ingefær og chili. Rasp sitronskallet. Varm en kjele på middels varme. Når panna er varm kan du ha i litt olje, deretter løken og gulrøttene. La det steke i et par minutter før du har i soppen og hvitløken. Stek videre i et minutt før du har i kokosmelken, buljongen, og resten av krydderet.

  3. Kok opp og la koke i ti minutter. Smak til med krydder og soyasaus. Når suppa koker – varm en stekepanne på middels/høy varme. Når panna er varm kan du ha ca. en ts olje i, og deretter tofuen. Stek til gylden på alle sider og sett til side.

  4. Når suppa er ferdig har du i den stekte tofuen. Dryss litt koriander over, og server. Du må gjerne ha nudler eller ris i tillegg. Personlig er jeg størst fan av ris på siden.