Samfunnet bak Samfundet
ISFiT
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Har du avgitt din stemme? image

Har du avgitt din stemme?

Mandag åpnet studentvalget, og denne uka kan du stemme på kandidater til Studenttinget 2019. Valgomaten kan kanskje gjøre valget litt enklere.

I uke 42 og 43 fikk studenter mulighet til å stille til valg for Studenttinget og andre studentråd. I en pressemelding fra Studenttinget står det at 40 kandidatur kom inn, der fire er fra Ålesund, seks fra Gjøvik og 30 fra Trondheim.

– Valgstyret er fornøyd med at det er stort engasjement for å representere de 40 000 studentene på NTNU, skriver Felipe Garcia, internasjonalt ansvarlig og valgansvarlig ved Studenttinget NTNU i pressemeldingen.

Valget stenger 4. november og de valgte kandidatene vil annonseres på en valgvake mandag ettermiddag. Studenttinget skal ta inn totalt 25 representanter. Av disse skal 21 være fra Trondheim, to fra Gjøvik og to fra Ålesund.

Valgomat – hvem skal du stemme på?

Studenttinget har en valgomat med ti spørsmål om studentenes egen studiehverdag. Her har man mulighet til å bli kjent med kandidatenes meninger før man avgir sin stemme. Valgomaten stiller blant annet spørsmål om kjønnskvotering, bygging av nye campuser og integrert utveksling.

– Valgomaten bidrar til at studentene enklere kan finne ut hvilke kandidater deres meningen sammenfaller med, mener Garcia.

Valgomaten er inspirert av NRKs valgomat, og Studenttinget understreker at den ikke er ment som studentenes eneste kilde for å avgjøre hvem man skal stemme på. Valgomaten skal i utgangspunktet vise fram dem som stiller til valg, og hvor de står i de ti spørsmålene.

I pressemeldingen ligger det også vedlagt en oversikt over de ulike kandidatenes meninger om temaene fordelt på grafer.

– Det er godt å se at det er et bredt mangfold av meninger spredt rundt kandidatene, sier leder Sindre Kristian Alvsvåg i Studenttinget NTNU i pressemeldingen.

Her finner du valgomaten.