Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article 18-åring savnet i flere dager image

18-åring savnet i flere dager

Fire dager etter Odin Andre Hagen Jacobsen (18) forsvant fra Trondheim sentrum har politiet bedt brannvesen og Røde Kors søke Nidelva og områdene rundt etter 18-åringen.

Odin Andre Hagen Jacobsen (18) fra Skaun er savnet av familien etter at han ikke kom hjem fra en tur på byen i Trondheim sentrum. Dette skriver både Adresseavisen og NRK.

Adressa skriver at familien i Skaun varslet politiet om at 18-åringen var borte søndag. Formelt ble han meldt savnet mandag. Da hadde han ikke vært i kontakt med familien siden lørdag kveld. Han bor hjemme med foreldrene, og de hadde ventet ham hjem etter at han var ute i Trondheim lørdag kveld.

Begge foreldre jobber ved NTNU

Onsdag formiddag ble det lagt ut en melding på innsida.no der det ble bedt om tips i saken.

Ifølge innsida.no er den savnede sønn av professor Ingunn Hagen ved Psykologisk institutt, og førsteamanuensis Dan Yngve Jacobsen ved Institutt for pedagogikk og livslang læring.

Søker på bakgrunn av tidligere erfaringer

Søket foregår i og ved Nidelva og Kanalen. Brannvesenet gjennomfører søk under vann, mens Røde Kors søker over vann.

– Vi har ingen direkte indikasjoner eller observasjoner som gjør at vi søker akkurat der, men det er viktig å undersøke på bakgrunn av tidligere erfaringer og som en del av letearbeidet, skriver politiet i en pressemelding torsdag formiddag.

– Røde Kors og brannmannskap har fått oppdraget om å søke i og ved elva og kanalen. De startet klokken 09 torsdag morgen. De er avhengige av dagslys, sier seksjonsleder for etterforskning i Gauldal, Per Christian Stokke til NRK.

Politiet gikk tirsdag ettermiddag ut med en etterlysning på sosiale medier. Familien har samtykket i bruk av bilde og navn.

Beskrivelse av den savnede: Odin er 188 cm høy, med normal/slank kroppsbygning og halvlangt, blondt hår. Han hadde på seg en sennepsgul dunjakke med burgunder hettegenser under, mørk bukse og svarte skatesko.

Flere tips, ingen gjennombrudd

NRK skriver at politet har fått inn flere tips, men at de så langt ikke har hatt noen gjennombrudd.

Politiet jobber nå med å gå gjennom overvåkningsbildene de har fått tak i, parallelt med at de jobber med å samle inn mer.

– Dette er et omfattende arbeid, sier Stokke.

Mellom 15 og 20 personer er avhørt i forbindelse med forsvinningen. Alle har status som vitne. Stokke sier de skal fortsette med avhør torsdag.

– Hvis Odin er i live, er vi redde han har det fryktelig vondt nå. Det kan tenkes at noe kriminelt er inn i bildet. Det som har skjedd, er ikke likt Odin i det hele tatt, sa mamma Ingunn Hagen til NRK tirsdag.

Ifølge politiet er det ikke grunnlag for å anta at noe kriminelt har skjedd, men de holder alle muligheter åpne.