Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Stødig og sjarmerende image

Stødig og sjarmerende

Lil Halima klarer på imponerende vis å fylle det litt for romslige lokalet med talent og karisma.

I løpet av fjoråret gjorde Lil Halima det klart at hun var på vei mot Norges r&b-stjernehimmel, og 20-åringen viser ingen tegn til å sakke farten i 2019. I november kom debuten bad songs for bad lovers. 22. februar slippes EP-en for the dark days, og innen sommeren er det planlagt ytterligere en EP.

Det er den ferske singelen «Hold Me» som er første låt ut i Olavshallen i kveld, og den fremføres med innlevelse og sårbarhet. Lil Halima griper oppmerksomheten vår og fyller lokalet med vakker vokal, samtidig som det gradvis begynner å fylles opp i publikum.

Musikken hennes blander elementer fra r&b, hip hop, pop og neo-soul, en miks som har vist seg å være en suksessformel for artister som Kali Uchis og SZA. Det er ikke det mest originale musikalske uttrykket i hele verden, men Lil Halima har både personlighet og tilstedeværelse nok til at det føles som noe helt eget. Fjerde låt får vi for eksempel introdusert med en innrømmelse om at hun ofte drømmer om å bli bortført av romvesener. Gjennom hele konserten holder hun kontakten med de oppmøtte gjennom små beskjeder av denne sorten, og det er vanskelig å ikke la seg sjarmere.

«Would U» og «Jasmine» er to av de sterkeste sporene fra bad songs for bad lovers, og Lil Halima svinger seg elegant gjennom dem. Det er ikke så altfor lenge siden artistkarrieren hennes startet, men hun virker både selvsikker og stødig på scenen. Likevel er det mulig at et mer intimt lokale hadde kledd denne konsertopplevelsen bedre. Det oppstår en liten mismatch mellom de nære, personlige tekstene og det litt romslige lokalet. Låtene gjør absolutt inntrykk også i kveld, men det hele hadde nok fungert enda litt bedre dersom publikum fikk komme enda litt tettere på henne.

Konserten rundes av med «Train», som skiller seg fra resten av kveldens fremførelser ved å være en rein popsang. Det er langt fra det mest originale i Lil Halimas repertoar, men det fungerer godt som en pangavslutning på en vellykket konsert.

Les også: Mall Girl stråler ut

Hvis du ikke fikk med deg hennes første konsert under Trondheim Calling, får du en ny sjanse klokka ni i kveld på Lokal Scene. Dette er et lokale med omtrent halvparten av kapasiteten til Olavshallen, og jeg mistenker at Lil Halima vil komme enda mer til sin rett her.