Øyafestivalen
Samfunnet bak Samfundet
ISFiT
Pstereo
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Underholdning
Article Musikkterapi i Vår Frues Kirke image

Musikkterapi i Vår Frues Kirke

Anna Kajander leverer behagelig søndagsmusikk på en sliten lørdagskveld i Vår Frues kirke.

Det er en spent stemning i Vår Frues kirke i det Anna Kajander skal til å entre scenen. Den nordnorske artisten rusler bort til gitaren sin og begynner å spille. Sammen med resten av bandet spiller Kajander rolig indie-pop, men det er først når artisten begynner å synge at musikken lever opp til lokalet det framføres i.

Kajanders musikk går for det rolige og enkle, og komplimenterer den vakre sangstemmen hun har. Selv om musikken er langt fra det mest komplekse jeg har hørt, fungerer det meget godt med subtilt og ømt fingerspill og en tilbakeholden perkusjonsseksjon. Musikken føles upretensiøs ut, og Kajanders sangtalent klarer helt fint å stå på egne ben på scenen.

Konsertens siste låt, den kommende singelen «Idioti», blir det definitive høydepunktet på konserten. Musikken er mer ekstrovert og har mer driv en de tidligere låtene, uten at det går på beksostning av sårbarheten og melankolien som gjennomsyrer musikken til Kajander.

Selv om det poppes litt opp mot slutten, blir det en veldig rolig seanse i Vår Frues kirke. Vokalen til artisten, og den rolige indie-poppen som akkompagnerer de, passer godt inn i lokalet og settingen. Kajander sørger for at samtlige, småslitne mennesker på tredje dag av Trondheim Calling, får den starten på dagen de trenger for å komme seg gjennom et langt og tettpakket program. Aldri før har det vært så behagelig med søndagsmusikk på en lørdag.