Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Spis heller fiskepinnene dine hjemme image

Spis heller fiskepinnene dine hjemme

Maten er middelmådig i Trondheims største buffé.

– Dette ligner en strandkafe i Pattaya, konstaterer Gastromat.

Piffi må si seg enig, selv om han vet at hans allvitende og ualminnelig kloke kollega aldri har vært i Thailand. De befinner seg i toppen av trønderhovedstadens finansielle kraftsentrum, Trondheim Torg.

Utenfor spisestedet Thai Thai står fargeglade stoler og enorme strandparasoller, okkupert av familier med buffékropp og noen enslige menn over seksti. Piffi lurer nesten på om baht er gangbar valuta på dette etablissementet, men tanken glipper i det han får øye på den bugnende buffeten.

Like lett å spise som sandpapir

– Dette er den største buffeten jeg noen gang har sett, kommer den evig optimistiske Gastromat ham i forkjøpet.

[ image ]
Her er det fritert fisk, rekechips, vårruller, grillspyd, woker, sushi, kjøtt i orientalske sauser, mandarinkake og brownies, bare for å nevne noe. Det ser innbydende ut med sine friske farger og stram organisering. De to garvede anmelderne aner ikke at deres storslåtte forventninger skal legges i grus i det de svetter seg for å innta maten.

– Kyllingen er like tørr som sandpapir, utbryter Gastromat, og legger demonstrativt den kalde og ihjelfriterte kyllingklumpen tilbake på tallerkenen.

– Men vårrullene er gode hvis man dypper dem i sursøt saus.

– Det kan ikke være et godt tegn, sier Piffi med kjennermine og skotter lengselsfullt bort på dessertene.

Kremete sushi

[ image ]
Foto: Piffi og Gastromat
Flere av rettene har stått for lenge, slik at de allerede er kalde i det de lander på duoens tallerkener. Tydeligvis er buffeen for stor å holde i gang for de få ansatte som befinner seg bak disken. Kjøttet i biffwoken er seigt, og det samme gjelder kyllingwoken. Det smaker mest av gammelt overlær. Seigt og salt etter mange turer på norske vinterveier.

– Se hva jeg fant, sier Gastromat og bretter til side laksen på nigiribiten.

Der ligger det et stykke kremost, nok til å dekke to skiver kneip. Fiskestykkene er riktignok generøse, men for mye kremost og chilimajo overdøver helt smaken av fisk.

Les også: Uslåelig kaninfôr

Fiskepinner på thailandsk vis

Men det finnes lyspunkter i middagsbuffeen. Woken med fritert svinekjøtt, chili og basilikum smaker friskt av grønnsaker. Svinekjøttet er mørt og retten smaker en anelse sterkt. Ikke nok for store gutter, men likevel. Frityrfisken er også en vinner, sprø, akkurat passe fritert med store biter med strøkavring som prikken over i-en.

– Hvis jeg skulle spist på Thai Thai igjen hadde jeg lesset tallerkenen full med fritert fisk, sier Gastromat.

– Om du bare skal komme hit for å spise frityrstekt fisk, kan du like godt spise fiskepinner hjemme, konkluder Piffi, som nå er klar for dessert.

Desserten ligner en svamp

[ image ]
Foto: Piffi og Gastromat
Han ligner en 16 år gammel gutt på vei inn i en pornobutikk i det han setter kursen mot dessertdisken. Tilbake ved bordet setter han tennene i et generøst stykke sitronfromasj. Det er skuffelse å spore i hans grådige blikk.

– Dette er altfor søtt, dessuten smaker kaken kunstig sitronekstrakt. Og hvorfor er det persilleblader på kakene, spør Piffi skuffet.