Samfunnet bak Samfundet
ISFiT
Nyheter
Reportasje
Kultur
Forskning
Kommentar
Musikk
UKA
Sport
Forbruker
Anmeldelse
Portrett
Debatt
Pstereo
Underholdning
Article Fly som Amelia Earhart image

Fly som Amelia Earhart

Er du god i origami? Eller har du kanskje en indre pilot som bare venter på å bli sluppet løs? Da bør du komme deg til Gløshaugen på fredag.

Fredag 15. februar er det duket for verdens største papirflykonkurranse og studenter i Trondheim får mulighet til å delta. Det skal konkurreres i tre kategorier og vinneren av hver kategori vil få muligheten til å være med i en nasjonal finale. De beste norske flygerne får være med i verdensfinalen som holdes i Salzburg i mai i år. I tillegg til konkurransen på fredag avholdes en ny kvalifisering på Handelshøyskolen 1. mars.

De tre kategoriene er distance, airtime og aerobatics. Distansekategorien går ut på å kaste et papirfly så langt som man klarer, i en rett linje fra startstrek. Airtime handler om å holde flyet flyvende så lenge som overhodet mulig, uten at den er nede i gulvet eller treffer noe annet. I kategorien aerobatics vil deltakerne laste opp et videoklipp av papirflyet sitt på Instagram. Da kan hele Norge stemme frem sin favoritt og vinneren kåres av en jury.

1300 deltagere i Norge

I Trondheim vil konkurransen avholdes klokken 12 på fredag 15. februar i Realfagsbygget på Gløshaugen og påmeldingen ligger allerede ute på Red Bull sine hjemmesider og i Red Bull sin egen app for eventet. Gjennom appen kan man i tillegg få tips og triks til hvordan man kan brette papirflyet. Det avholdes konkurranser i Bergen, Stavanger og Oslo, i tillegg til her i Trondheim.

Datoen for den nasjonale finalen er enda ikke satt, men vinnerne av konkurransen får være med til finalen 16-19 mai i Salzburg. Ved tidligere utgaver av konkurransen har det vært opp mot 46.000 deltagere verden over, og i 2015 var det over 1300 deltagere bare i Norge. For vinneren av finalen i Salzburg vil det vente en helg med klubb- og loungetilgang på en av Red Bulls flykonkurranser.

Store forventninger

Pressekontakt i Red Bull, Katarina Wold Andersen, har store forventninger til arrangementet.

– Red Bull Paper Wings er garantert årets mest utradisjonelle og lavterskel konkurranse arrangert av og for studenter i 2019! Det kommer til å bli en vanvittig morsom dag fylt med masse energi, action, spenning og selvfølgelig vinger. Og premien, den er helt rå: studenter i hele Norge kaster om en plass i Norgesfinalen som planlagt skal avholdes i slutten av mars. Norges beste papirflypilot på 1) distanse og 2) luft-tid vil sikre seg en plass i den globale finalen i Red Bulls ikoniske Hangar 7 i Salzburg fra 16-18. mai 2019.