Mac 'n' cheese

Ingen fan av cheesy oppskrifter? Sorry, Mac, her kommer enda en.

Publisert Sist oppdatert

Makaroni og ost trenger ikke å være like simpelt og kjedelig som det høres ut. I tillegg til å være selve definisjonen av comfort food, er det også et godt supplement til både kjøtt og kylling. Prøver du å redusere kjøttforbruket? Bland inn ulike grønnsaker som blomkål, sopp, purreløk, paprika eller brokkoli i formen før du setter den i ovnen, så sparer du både oppvask, penger og miljø, uten at det går utover metthetsfølelsen. Prøv deg fram med ulike ostetyper til du har din egen favorittoppskrift. Denne oppskriften består av en blanding av cheddar, blåmuggost, Norvegia og Jarlsberg.

Du trenger:

• 6 dl helmelk
• 50 gram smør
• 50 gram hvetemel
• En halv løk
• Et hvitløksfedd
• 200-300 gram makaroni eller annen type pasta
• 150-200 g revet ost (gjerne en blanding av ulike typer)
• Salt og pepper
• En klype revet muskatnøtt
• En liten klype kajennepepper
• Brødrasp eller griljermel (nok til å dekke overflaten)



Slik gjør du:

  1. Finkutt løk og hvitløk. Riv osten og mål opp pasta, mel og smør. Sett ovnen på 180-200 grader.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken og sett til side. Ta vare på kokevannet, det kan brukes til å jevne sausen senere.
  3. Smelt smøret i en kasserolle og stek løken og hvitløken på medium varme til den er blank. Ha i hvetemelet litt etter litt og la det steke i 1-2 minutter for å bli kvitt den rå melsmaken. Spe gradvis med melk under omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp.
  4. Ta sausen av varmen og tilsett sennep, ost, muskatnøtt og kajennepepper. Rør til osten har smeltet helt. Om du vil ha sausen tykkere kan du jevne med litt av kokevannet fra pastaen. Smak til med salt og pepper.
  5. Vend inn pastaen i sausen og ha over i en ildfast form eller en skål som tåler å bli satt i stekeovnen. Strø over brødrasp eller griljermel og eventuelt litt revet ost. Sett det midt i ovnen i 15-20 min til overflaten er gylden.
  6. Server som tilbehør til kjøtt eller kylling, eventuelt for seg selv sammen med en frisk salat.
Powered by Labrador CMS