Nå rives Strossa

UKA pusser opp et lokale ved Studentersamfundet i Trondheim hver gang festivalen arrangeres. Arbeidet har nå startet på lokalet som i fjor ble bestemt at skulle pusses opp til UKA 19, Strossa.

Publisert Sist oppdatert

Strossa vil ikke være mulig å besøke under Samfundets siste åpningsdager for semesteret.

Utformingen av lokalet, som sist gang ble pusset opp til UKA 09, ble avgjort gjennom en konkurranse som gikk fra august til oktober i 2018, hvor flere arkitektgrupper sendte inn forslag.

Pressesjef Markus Drange i UKA mener samarbeidet med Norconsult vil heve kvaliteten på resultatet av byggeprosjektet.

Les også: Strossa er byggeprosjekt for UKA 19

Jarl Honningsvåg Erlien er sjef for byggeprosjektet.

«Seirende ut av årets arkitektkonkurranse kom tre arkitektstudenter fra NTNU som sammen med Norconsult, Norges største og en av nordens ledende tverrfaglige rådgiverbedrifter, skal utforme og utføre oppussing av “Strossa” på Samfundet.», skriver UKA i en pressemelding.

De håper samarbeidet vil bidra til brobygging mellom studenter og næringslivet. Arkitektstudentene får sitte på Norconsult sine lokaler hver mandag for å jobbe med prosjektet.

Norconsult har vært samarbeidspartnere med UKA siden UKA-15.

– Samarbeidet med Norconsult tilfører profesjonell støtte til et svært krevende prosjekt som oppussingen av Strossa er, sier pressesjef Markus Drange i UKA.

Bidraget fra Norconsult skal gi arkitektene gode rammer for å jobbe og utvikle sine egne ideer og visjoner.

– Samarbeidet kommer ikke til å prege resultatet noe mer enn at kvaliteten i arbeidet heves, påpeker Drange.

Norconsult vil få navnet sitt på en plankett i Strossa sammen med de andre involverte samarbeidspartnerne.

Strossa blir husets «kjeller»

– Nå sto det mellom et par alternativer, hvor valget falt på Strossa da det er utdatert og trenger en oppussing, sier byggeprosjektsjef Jarl Honningsvåg Erlien i UKA.

Han forteller at vinnerforslaget har blitt revidert siden oktober, da bedre løsninger og nye tilpasninger har blitt foretatt. Erlien sier at løsningene er gode, og at målet er å gjøre om Strossa til husets «kjeller».

– Det planlegges et mer folkelig og avslappet lokale, hvor man kan sitte å snakke sammen i mer avlukkede områder. Aldersgrensen vil fortsatt være 20 år for å komme inn.

Det ferdige resultatet forblir hemmelig fram til åpning.

– Oppussingen foregår fra 20. august med et intensivt arbeid til 3. oktober. Det vil være en åpningsfest med avdukning i starten av UKA, sier Erlien.

Les også: Oppussingen av Strossa til UKA 17 en suksess

Powered by Labrador CMS