Nyheter
Kommentar
Leder
Debatt
Reportasje
Portrett
Forskning
Forbruker
Sport
Musikk
Kultur
Anmeldelse
Underholdning
UKA
ISFiT
Pstereo
Øyafestivalen
Festningen
Article Varme og glede med TØFL image

Varme og glede med TØFL

Det eneste vi fikk se av sola denne lørdagen var mens TØFL stod på scenen i Bakkegata, noe jeg ikke tror er en tilfeldighet.

Da den tredje og siste Bakkefestivalen gikk av stabelen denne helga var værgudene mildt sagt ikke med på laget. Men akkurat idet TØFL kom opp på scenen stoppet regnet og sola kunne forsiktig skimtes. Det hele kunne tolkes som en oppkvikkende gave til oss i publikum da de rosakledde guttene startet showet.

TØFL, som kommer fra Stavanger, starter det hele med låta «Nokia 105» som får i gang de stive og kalde kroppene våre med dans og allsang. Låta handler om å ikke kaste bort tiden med sine smarttelefoner og heller være i nuet med de menneskene man har rundt seg. Det er ingenting som frister mer enn akkurat det å pakke telefonen langt ned i lomma, og heller nyte konserten denne maikvelden. «Avatar» er ei låt om å drømme seg bort i Netflix-verdenen, og har lett for å spre musikkglede blant publikum.

Det er ikke vanskelig å se at bandet koser seg på scenen idet de spretter og danser energisk på scenen. Deres simple, direkte og beskrivende sangtekster er også umulig å ikke kjenne seg igjen i, noe som er en gledesspreder i seg selv. Deres humoristiske evne topper seg når TØFL fremfører låta de kaller «Eg ble født uten at noen spurte meg» som er ei skikkelig furtelåt om å ikke kunne ta egne valg i livet.

Vi i publikum får til slutt også koordinert oss til å ta imot vokalist Hans Markus Riisdal i en stage dive før publikumsfavoritten «Alle Andre Får Lov» springer ut av høyttalerne. TØFL har uten tvil en god evne til å spre sin energi til alle som har samlet seg i Bakkegata denne lørdagen.